Terveys ja ravitsemus

Jokaisella lapsella on oikeus elää mahdollisimman terveenä. 

Tästä huolimatta lapsia kuolee aliravitsemukseen päivittäin. Valtaosa näiden lasten kuolemista olisi mahdollista estää. Aliravitsemus on vakava ongelma, joka altistaa lapset elinikäisille seurauksille. Puhtaan veden puute ja riittämättömät hygieniaolosuhteet aiheuttavat paitsi suoraan ehkäistävissä olevia lapsikuolemia, myös vakavia aseellisia konflikteja ja kriisitilanteita.  

Miten Pelastakaa Lapset edistää lasten terveyttä ja ravitsevan ruuan saamista? 

  • Tarjoamme lapsille terveydenhuoltoa. Huolehdimme erityisesti alle viisivuotiaiden lasten ja raskaana olevien naisten pääsystä terveys- ja neuvolapalveluiden pariin. Tarjoamme terveydenhuoltoa myös syrjäisemmillä asuinalueilla. 
  • Lisäämme vanhempien tietoisuutta. Neuvomme äitejä lasten hyvinvointia edistävästä hoidosta ja ravinnosta sekä koulutamme terveydenhuollon työntekijöitä ja yhteisöjen johtajia edistämään terveydenhuollon saatavuutta yhteisöissään. 
  • Tuemme lapsia kriisitilanteissa. Toimitamme konfliktien ja kriisien keskellä eläville lapsille elintärkeäitä ruoka-annoksia, lääkkeitä ja hoitoa. Perustamme pakolaisleireille ja pakoreittien varrelle liikkuvia terveysklinikoita.