LAPSIPERHEIDEN TUKIHENKILÖTOIMINTA – VAPAAEHTOISET APUNA ARJESSA

Pelastakaa Lasten tukihenkilötoiminnan tavoitteena on auttaa lapsiperheitä vapaaehtoisten tukihenkilöiden avulla. Tukihenkilötoiminta on ennalta ehkäisevää lasten suojelua. Tukihenkilöt toimivat perheissä hyvin monenlaisissa tehtävissä: kuuntelu- ja keskustelukumppanina, apuna lasten hoidossa ja kasvatuksessa, perheen tai perheenjäsenen harrastuskaverina, ohjaajana, neuvojana, opastajana jne. Tukihenkilö tapaa lasta ja perhettä pari kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan. Annettu tuki on perheille maksutonta.

Etsimme tukihenkilöitä myös turvapaikanhakija- ja pakolaistaustaisille lapsille, nuorille ja lapsiperheille Tampereella.

Lapsiperheiden tukihenkilötoimintaamme kuuluu myös Sporttikummitoiminta, joka on tarkoitettu lapsille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa.

Moninaista vanhemmuutta – erilaista tuen tarvetta

Lapsiperheiden elämä on antoisaa, mutta samalla vaativaa. On luonnollista, että vanhemmat kokevat välillä väsymystä arkiaskareiden pyörittämisessä. Vanhempien voimavarat voivat olla vähissä, jos samaan aikaan perheessä on monta kuormittavaa tekijää. Ne saattavat heijastua helposti lapsiin. Osa lapsista yrittää hakea vanhemman huomiota esimerkiksi vetäytymällä omiin oloihin, osa saa raivareita pienimmistäkin pettymyksistä. Apua on hyvä hakea ajoissa, aina ei tarvitse pärjätä yksin. Lapset voivat paremmin, kun vanhemmat saavat välillä hengähtää ja ladata akkuja.

Lapsiperheiden tukihenkilötoiminnassa keskeistä on koko perheen tukeminen, vaikka käytännössä sovittaisiin vain yhden lapsen kanssa toimimisesta.  Tukihenkilö, hänen nimikkoperheensä ja Pelastakaa Lasten työntekijä sopivat yhdessä, miten tukihenkilön aika parhaiten tukee sekä lasten että aikuisten jaksamista.

Ryhdy tukihenkilöksi – vapaaehtoistyö palkitsee

Hae lapselle tukihenkilöä

Katso videot, kuulet kokemuksista!