Tällä sivulla tiedotamme Tyrskyn ajankohtaisista kuulumisista!

Lokakuu 2019

Tyrskyssä on aina keskiviikkoisin lastenryhmä, tällä kertaa aiheena oli taidot. Lapset maalasivat kodassa vaahteranlehtiä, joilla painettiin kuvia paperille. Lehdistä rakennetaan taitopuu.

Lapset toivoivat voivansa tehdä jutun nettiin:

Taidot ja Ystävyys

Ystävyystaidoista juteltiin, ettei saa kiusata ketään eikä mennä kenenkään päälle ilman lupaa eikä huutaa. Toiselle lainaaminen on ystävyyden taito. Sitten kun ei itse jaksa niin kaveri voi auttaa. Se taito on ystävyyden taito myös. Lastenryhmä on paras taito.

 

Syyskuu 2019

Koulunkäynti on koululaisilla lähtenyt hyvin käyntiin ja Tyrskyssä on vietetty synttäreitä sekä pidetty yhteinen levyraati. Valmistuipa äitien voimin myös emoji-tyynyjä iso kasa.

Yhden perheen kuntoutusjakso päättyi syyskuussa ja järjestimme läksisäiset tuttuun tapaan.  Alla vanhemman palautetta kuntoutuksesta:

I could not find a place to something/feedback to the Tyrsky page.
I must admit, I did not welcome the idea of living in Tyrsky with open arms. I was filled with skepticism and uncertainty in the beginning. It was a big change for the kids and me too.
However, after a while it occurred to me that I really needed the support I was being offered. Everyone there was like one big family. We got along well and shared our experiences and ideas.
In the end it was time to go home. It was hard to say good bye to the people who had worked so well with us and became so close. Thank you Tyrsky team for opening my eyes to a different perspective of life journey. I will always have a good story to share about the unit and will recommend the services without hesitation to anyone in need.

Elokuu 2019

28.8 Henkilökunta kokoontui pohtimaan pois muuttaneiden asiakkaiden kuntoutusjaksoja, mitkä ovat olleet tavoitteita, mitä on saavutettu ja missä onnistuimme sekä mitä voisimme tehdä toisin ja mitä opimme. Samalla vietimme Tyrskyn  3-vuotis päivää.

 

 

 

 

Vietimme kesäloman päättäjäisiä yhdessä Pärskeen kanssa. Aloitimme illan yhteisellä pihasuunnistuksella, joka olikin paikka paikoin haastavaa!

Grillasimme yhdessä ja isät pesivät uima-altaan, varusteet oli loppuun saakka mietitty!

Koulunalkuun on valmistauduttu tarvike hankinnoilla ja hiuksia laittamalla.

 

 

”Oli mukavaa, kun suunnistettiin ja grillattiin yhdessä!” –Lapsi 9v.

” Kesä on loppu ja kesän lopettajaiset vietetty. Odotetaan koulun alkua!” –äiti

Reipasta syksyn alkua kaikille!

 

 

Aloitimme elokuun viettämällä babyshower-juhlaa, jonka isä järjesti yllätyksenä vaimolleen.

” Olen niin siunattu, että saan olla täällä ja meillä on kuin toinen perhe Tyrskyssä” -äiti

 

Heinäkuu 2019

Keskiviikkoisin Tyrskyssä on tapana pitää vanhempain ryhmä. Tänään vanhemmat käyvät ulkona syömässä päättäen 5 kerran jakson Jaanan kanssa. Lapset pääsevät Nuuksion kansallispuistoon retkelle.

Vanhemmat ovat kertoneet, että ryhmässä on käsitelty hyviä aiheita, on  hyvä jutella toisten kanssa eikä tarvitse olla yksin asioiden kanssa ja puhuminen on tärkeää, vaikka aihe olisikin vaikea. Tunnelma ryhmässä on ollut  myönteinen ja rento.

 

 

 

8.7.2019 teimme yhteisöretken Töölönlahden kesäpäivään, jossa avattiin Suomen EU-puheenjohtajakausi.  Päivä oli täynnä ohjelmaa lapsille ja mukana Tyrskyyn laukkasi monta itse tehtyä keppihevosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesäkuu 2019

Tänään teimme yhdessä palopoistumisharjoituksen ja yhdessä valmistui köyhät ritarit, jotka muuttuivatkin rikkaiksi ritareiksi. Olipa mukava yhteisöllinen ilta tänään!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesäkuu 2019 / Grillijuhlat

 

Tyrskyssä juhlimme  auringon hellimänä jokavuotisia grillijuhlia kolmannen kerran 5. kesäkuuta.

Paikalle saapui perhekuntoutuksessa olevien perheiden lisäksi aiemmin kuntoutuksessa olleita perheitä ja kuulumisia vaihdeltiin kaikkien kesken.

 

Ja lapset saivat kirmata pihalla yhdessä!

 

”Grillijuhlissa viihtyi kaikki ja oli viihtyisä tunnelma.”

-äiti

 

 

Oikein aurinkoista kesää Tyrskyn porukalta!

—-

Huhtikuu 2019 / Kevään merkkejä!

Tyrskyn kevät on alkanut pääsiäisaskartelujen merkeissä. Asiakkaat ovat istuttaneet pihaan kevätkukkia ja pian metsästetään pääsiäismunia Tyrskyn pihalla. Lapset kylvivät lastenryhmässä rairuohoa ja kävimme katsomassa kevään merkkejä Pitkäkoskella reippaan ja touhukkaan lapsiryhmämme kanssa.

Vanhempainryhmässä on käsitelty hyvän huomaamista arjessa ja tehty lapsille omat vahvuustaulut, joihin vanhemmat ovat kirjoittaneet omista lapsistaan positiivisia asioita.

Aurinkoista kevättä toivoo Tyrskyn porukka!

——

Helmikuu 2019 / Talven touhuja Tyrskyssä!

Tyrskyn talveen on kuulunut runsaasti lumitöitä ja pihan hiekoittamista, mihin koko yhteisö on saanut antaa panoksensa. Retkiä olemme viettäneet ulkoillen, pulkkamäessä ja talvesta nauttien. Talviretkeilyssä nuotiopaikalle pääsy evästämään kuuluu kohokohtiin.

Pienet kädet ovat tehneet lumiukkoja ja aarteiksi on löytynyt Tyrskyn pihalta hienoja jääpuikkoja.

Laskiaisena söimme laskiaispullaa, jonka tekemisessä avustivat reippaat suloiset asiakaslapset. Mielipiteitä jakoi, kuinka paljon hilloa pulliin pitää laittaa.