Suunta-palvelu on anonyymi, kaikille nuorille avoin ja kynnyksetön ohjaus- ja neuvontapalvelu netissä. Se on suunnattu kaikille 15-25-vuotiaille nuorille. Suunta tarjoaa neuvontaa ja tukea nuorelle, joka pohtii koulutukseen, työhön, tulevaisuuteen ja elämänhallintaan liittyviä asioita. Syksyllä 2013 alkanut Suunta-hanke on saanut kiitosta niin nuorilta kuin ohjaajilta. Yhden luukun nuorten palvelun avulla Pelastakaa Lapset haluaa ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja lisätä nuorten mahdollisuuksia päästä kiinni koulutus- ja työelämään. Palvelun kautta ohjataan vuosittain yli 1000 nuorta. 

Tutustu Suunta-palveluun tästä

Mitä on Suunta-ohjaus?

Suunta-ohjaukseen pääseminen on helppoa. Päästäkseen palvelun piiriin nuoren ei tarvitse hankkia lähetettä, varata aikaa, rekisteröityä eikä kertoa henkilötietojaan, jos hän ei sitä halua. Palvelu on auki silloin, kun nuoret sitä eniten kaipaavat eli iltaisin, virka-aikojen ulkopuolella. Nuoret voivat hakea palvelusta apua, tukea ja neuvoja itselle sopivana aikana ja palvelussa voi viettää sen verran aikaa, kun kokee tarpeelliseksi. Ohjausta annetaan aina osallistujalähtöisesti, vapaaehtois-, vertais- ja ammattilaisohjaajien voimin. Vapaaehtoiset Suunta-ohjaajat ovat pääasiassa yhteisöpedagogeiksi ja opinto-ohjaajiksi opiskelevia, palkatut ohjaajat ovat koulutustaustaltaan yhteisöpedagogeja.

Miten Suunta toimii?

Klikkaa chat auki tältä sivulta tai Facebookin kautta – vastaamme aina, kun joku työntekijöistä on online. Chattisovellusta käytetään nimettömänä. Onko chat kiinni? Jätä aina auki olevan nettilomakkeen kautta meille viestiä sinua mietityttävästä asiasta. Lomakkeeseen vastataan 24 tunnin sisällä.

 

Haluatko lisätietoa tai Suunta-infon nuorten tapahtumaan? Ole meihin yhteydessä!