LOMAKOTITOIMINTA   –  ILOA LAPSELLE

Lapset voivat tarvita lomakotia – vapaa-ajan viettoa toisessa perheessä – monista eri syistä.  Kaikilla perheillä ei ole mahdollisuutta yhteiseen lomaan, perheellä voi olla tiukka taloudellinen tilanne, perheen lähiverkosto on pieni tai lapsen arkea kuormittaa perheen vaikea elämäntilanne.  Mahdollisuus saada lomakoti lapselle voi tuottaa helpotusta esimerkiksi monelle pienen koululaisen perheelle.  Parhaimmillaan lomakotijakso on lapselle iso ilo ja tuo aitoa vaihtelua lapsen elämään. Lapsen oikeus leikkiin, lepoon, vapaa-aikaan ja virkistykseen on turvattu jo YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa.

Pelastakaa Lasten lomakotitoimintaa on toteutettu yli 60 vuotta.  Sitä järjestetään edelleen kaikille lapsille avoimena, ehkäisevänä lasten suojeluna sekä myös lastensuojelun tukitoimena.

Uiminen, jätskillä kioskilla ja kalassa käynti (Joni  7  v)

Lapsilta saatujen palautteiden mukaan he käyvät hyvin mielellään lomakodissa ja haluavat sinne seuraavana kesänä uudestaan. He arvostavat mm. yhdessä vietettyä aikaa lomakotina toimivien aikuisten kanssa. Moni heistä on saanut uusia elämyksiä ja kokemuksia, mutta suurimmalle osalle lapsista ihan tavalliset pienet kesäiset tapahtumat turvallisten aikuisten kanssa tuntuvat jättävän parhaat muistot.

  • Kaikki oli mukavaa. Se on niin mahtava perhe, kaikki ihmiset ovat siellä mukavia. (Anni 10 v)
  • Saa olla sylissä. (Tiia 5 v)
  • Siellä oli melkein samanikäinen tyttö ja koko perhe oli kiva ja siellä oli paljon tekemistä. Koirat, puutyöt, marjastaminen ja hevostallit. (Mia 11 v)
  • Tehtiin pitsaa ja hyvää ruokaa. Mika jaksaa pelata mun kaa.  (Taavi 10 v)

Lisää lomakotitoiminnasta, lasten ja vapaaehtoisten kokemuksista ja muistoista voit saada esitteestämme ja raportista ”Lomakotitoiminta – lapsen oikeus leikkiin ja vapaa-aikaan”.

Saat lisää tietoa lomakotitoiminnasta soittamalla Pelastakaa Lasten aluetoimistoon tai lähettämällä lisätietopyynnön. Aluetoimiston henkilökunta antaa tietoa siitä, miten lomakodiksi ryhdytään. Näin hyvä asia etenee!

Hae lapselle lomakotia!