ONNELAN RYHMÄKOTI

Onnelan ryhmäkoti on tarkoitettu 0-16 -vuotiaille yksin ilman huoltajaa tulleille alaikäisille turvapaikanhakija lapsille ja nuorille. Ryhmäkoti tarjoaa ympärivuorokautista sijaishuoltoa ja -hoivaa turvapaikanhakija-lapsille turvapaikanhakuprosessin ajan. Ryhmäkodin tehtävänä on tarjota lapsille ja nuorille turvallinen ja tukea antava kasvuympäristö sekä kodinomainen paikka asua.

Lasten ja nuorten taustat voivat olla hyvin erilaisia ja voivat poiketa paljon toisistaan. Lapsilla ja nuorilla voi olla hyvin traumaattisiakin kokemuksia. Työ ryhmäkodissa on ennalta ehkäisevää, korjaavaa/kuntouttavaa, psykososiaalista hyvinvointia ylläpitävää ja edistävää sekä lapsen ja nuoren normaalia kehitystä tukevaa. Ryhmäkodin henkilökunta on ammattitaitoista ja osaavaa. Henkilökuntaan kuuluu johtaja, toimistosihteeri, sosiaalityöntekijä, sairaanhoitaja sekä 12 ohjaajaa.

Yhteystiedot:
Johtaja  p .046 9204531
Ohjaajat  p. 050 4683589/046 9205104
onnela@pelastakaalapset.fi

KAUKLAHDEN TUKIASUMISYKSIKKÖ

Kauklahden tukiasumisyksikkö on 16-17-vuotiaille ilman huoltajaa maahan tulleille turvapaikanhakijoille tarkoitettu vastaanottokeskus. Yksikössä on paikka 40 nuorelle.

Tukiasumisyksikkö tarjoaa nuorille vastaanottolain mukaiset vastaanottopalvelut, suomen kielen ja tapakulttuurin opetusta, arjen hoitoa ja kasvatusta ja psykososiaalista tukea turvapaikkaprosessin aikana.

Tukiasumisyksikön työyhteisö on osaava, ammattitaitoinen ja monikulttuurinen. Yksikön henkilökuntaan kuuluu johtaja, toimistosihteeri, sosiaalityöntekijä, sairaanhoitaja, vastaava ohjaaja ja ohjaajia.

Tukiasumisyksikössä eletään mahdollisimman tavallista arkea nuorten turvapaikkaprosessin ajan. Yksikkö tarjoaa nuorille turvallisen ja rauhallisen asuinpaikan ja ammattitaitoisen psykosolisaalisen tuen.

Yhteystiedot:
Johtaja     p. 0504384217
Ohjaajat    p. 0469228123
kauklahti@pelastakaalapset.fi