Ajankohtaista

Lue Raunilan kuulumiset täältä.

Vapaat paikat

Yksi vapaa paikka tällä hetkellä (7.7.2020).

Kodinomainen ja yhteisöllinen kasvuympäristö

Raunilan lastenkoti sijaitsee noin 3 km:n päässä Jyväskylän keskustasta Lohikosken omakotitaloalueella. Alakoulu on naapurissa ja yläkoulukin pyöräilymatkan etäisyydellä.

Kaksikerroksisessa omakotitalossa tarjoamme seitsemälle lapselle ja nuorelle sijaishuoltoa tilanteissa, jolloin se ei ole mahdollista oman perheen parissa.  Useimmat lapset asuvat Raunilassa pitkäaikaisesti, joten lapsiyhteisö on suhteellisen pysyvä.  Tarjoamme lapsille ja nuorille turvallista arkea, tukea koulunkäyntiin ja harrastuksiin ja rajoja tarpeen mukaan.

Yksilöllistä hoivaa ja turvallisia kiintymyssuhteita

Omaohjaajuus tarjoaa yksilöllistä hoivaa ja kiintymyssuhteen, mihin työmme pitkälti perustuu. Omaohjaaja pyrkii luomaan läheisen suhteen lapseen ja sitä kautta ymmärtämään ja tukemaan lapsensa kehitystä muun työryhmän tuella.

Yksilölliset suunnitelmat ja harrasteet lisäävät lapsen ja nuoren mahdollisuutta vaikuttaa omaan arkeensa.

Yhteistyö perheiden ja läheisten kanssa

Perheen ja läheisten merkitys lapselle on kiistaton.  SILTA-työskentely (katso SILTA-toiminta) on jatkuvasti meneillään ainakin yhdellä lapsella. Perhetyön muodot sovitaan aina yhdessä ottaen huomioon niin lapsen kuin hänen perheensäkin toiveet ja voimavarat.

Itsenäistyminen ja jälkihuolto

Itsenäistyminen kuuluu kaikkiin lapsen ja nuoren kehitysvaiheisiin. Alakouluikäisellä lapsella on se ehkä pyykkien laittamista pyykkikoriin ja myöhemmällä iällä omatoimista heräämistä kouluun.  Nuori harjoittelee Raunilassa asuessaan omassa tahdissaan näitä itsenäistymisen taitoja. Naapurissa oleva asumisharjoitteluasuntomme antaa siihen loistavan mahdollisuuden ennen siirtymistä itsenäisempään asumiseen. Tarjoamme meiltä itsenäistyville nuorille yksilöllisesti suunniteltua jälkihuoltoa tutun omahoitajan toimesta.

Ammattitaitoinen henkilökunta

Raunilan työryhmässä on kahdeksan aikuista: johtaja, vastaava ohjaaja ja 6 ohjaajaa. Korkeasti koulutettu ja moniammatillinen työryhmämme saa tukea työhön koulutuksen, työnohjauksen ja nuorisopsykiatrin konsultaatioiden kautta.

Laadun arviointi ja kehittäminen

Raunila on saanut jo kolmesti laaduntunnustuksen (Sosiaali- ja terveyspalvelujen laatuohjelman kriteeristö). Teemme aktiivisesti työtä kehittääksemme ja arvioidaksemme laatua jatkuvasti.

Haluamme osallistaa tähän toimintaa myös asiakkaamme.

YKSILÖLLISYYS, YHTEISÖLLISYYS, YHTEISTYÖ OVAT YKKÖSASIOITA!

Lastenkoti Raunila
Katajatie 3
40250 Jyväskylä
puh. 040 5836 466
raunila@pelastakaalapset.fi

Johtaja Anita Piirainen
puh. 040 7578 222
anita.piirainen@pelastakaalapset.fi

Raunila0_550pxRaunila1_550pxRaunila2_550pxRaunila3_550pxRaunila4_550px