Tällä sivulla voit tehdä nimettömänä ilmoituksen laittomaksi epäilemästäsi lapsia koskevasta seksuaalisesta verkkosisällöstä tai toiminnasta. Sinun ei kuitenkaan koskaan tule etsiä laittomaksi epäiltyä aineistoa sen ilmoittamiseksi. Jos epäilet, että aineisto tai toiminta koskee jotakin muuta rikosta tai rikoksen valmistelua, voit lähettää vinkin poliisin Nettivinkki-palvelun kautta.

Oletko huolissasi yksityisyydestäsi? Tor-selaimen avulla voi piilottaa IP-osoitteesi. Lataa Tor-selain ilmaiseksi täältä.

Ilmoita laittomaksi epäilemästäsi lasten seksuaaliväkivaltaa tai riistoa todistavasta verkkosisällöstä tai -toiminnasta (niin sanottu lapsipornografia)

  • Ilmoita ilmoittamasi verkkosisällön mahdollisimman tarkka sijainti varsinkin niiden sivustojen osalta, joissa on paljon sisältöä. Kopioi kenttään verkko-osoite (URL), esimerkiksi http://www.pelastakaalapset.fi/tyomme-kotimaassa/lapset-digitaalinen-media/nettivihje/ siltä alasivulta, missä laittomaksi epäilemäsi sisältö sijaitsee. Kaikkia samaan sivustoon liittyviä alasivuja ei tarvitse ilmoittaa erikseen. Ilmoittamaasi sivustoa koskeva tieto välitetään eteenpäin, mikäli sillä oleva sisältö arvioidaan laittomaksi kansallisen lainsäädännön puitteissa.

Ilmoita, jos epäilet nähneesi lapsen kaupallista seksuaalista riistoa tai ihmiskauppaa kotimaassa tai ulkomailla?

  • Kaikki kansallisen lainsäädännön puitteissa laittomaksi arvioitava toiminta välitetään tiedoksi poliisille.

Mitä lähettämälleni vihjeelle tapahtuu?

EU_logo