Isän kirja – Kasvu vanhemmuuteen ei ole perinteinen isäopas, vaan suorasanaista isyyden eri puolien jakamista. Kirjan tarinat kertovat, että ei ole yhtä eikä oikeaa tapaa olla isä.

Isälle kirja tarjoaa tukevan ja kiinnostavan paketin tietoa ja tarinoita isyydestä, eikä holhoa tai paimenna. Tekijöiden tavoitteena on, että kirjan luettuaan saattaa mies olla hiukan valmiimpi yhteen elämänsä suurista haasteista, isyyteen.

Kirjan tekivät kolme joensuulaista isää: Pasi Huttunen, Topi Linjama ja Janne Riiheläinen. Topi Linjama on Pelastakaa Lasten työntekijä, kokenut isätoimija, joka on vuosia tehnyt isätöitä eri yhteyksissä. Hänelle isyyttä tukevan isäpuheen synnyttäminen suomalaiseen yhteiskuntaan on pitkäaikainen tavoite. Topi järjestää isätapahtumia ja käy synnytysvalmennuksissa puhumassa tuleville isille.

– Isyys on muuttunut vahvasti ja hyvä niin. Myös isät ovat nyt saaneet osakseen samoja paineita vanhempana, kuin aiemmin oli äideillä. Yksi näistä on perheen ja työn yhteensovittaminen. Tämä kirja toimii paitsi perheissä, myös työnantajan välineenä auttaa isäksi tulevaa työntekijää pärjäämään mahdollisimman hyvin uudessa tilanteessa, kuvaa Topi Linjama.

Kirjan on kustantanut Kirjokansi-kustantamo ja sen taustalta löytyy myös Lapselliset miehet -blogi.