Suomessa yli 110 000 lasta elää vähävaraisissa perheissä. Koronaviruksen kaltaisessa poikkeustilanteessa vaikutukset köyhien perheiden arkeen voivat olla erityisen haavoittavat. Monen perheen ruokakustannukset kasvavat, mikäli lapset eivät saa ruokaa koulussa tai päiväkodissa. Kriisi voi heijastua myös vanhempien työtilanteeseen ja heikentää näin perheen taloudellista tilannetta.

Pelastakaa Lapset tukee koronaviruksen takia ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä muun muassa ruokakaupan lahjakorteilla. Lahjakortilla perhe saa ruoka-apua, joka auttaa vaikeimman hetken yli. Tukea jakavat Pelastakaa Lasten vapaaehtoisvoimin toimivat paikallisyhdistykset. Yhdistykset jakavat lahjakortteja suoraan apua tarvitseville perheille paikallisten yhteistyökumppanien, esimerkiksi sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön, kautta.

Pelastakaa Lasten lapsille ja nuorille suunnatuissa verkkopalveluissa on tulevina viikkoina tavallista enemmän auttajia paikalla. Tarjoamme erilaisia kanavia, joissa huolenaiheista voi keskustella luotettavan aikuisen kanssa. Lue lisää: www.netari.fi

Meille on myös ensiarvoisen tärkeää ylläpitää laadukkaiden lastensuojelupalveluiden ja -ohjelmien ylläpitämistä poikkeusoloissakin. Asiantuntijamme tekevät jatkuvaa työtä varmistaakseen työmme toteutumisen erityisesti kaikkein haavoittavimmassa asemassa olevien lasten hyväksi.

Lahjoita perheille ruokaa ja tukea

Yhdistykset eivät pysty ottamaan vastaan hakemuksia ruokakaupan lahjakortteihin, vaan tuki ohjataan tarvitseville perheille suoraan.

Tavoitteenamme on tukea mahdollisimman montaa tukea tarvitsevaa perhettä, mutta emme valitettavasti pysty auttamaan kaikkia. Mikäli perheesi tarvitsee taloudellista tukea, olethan yhteydessä oman paikkakuntasi sosiaalitoimeen tai kirkon diakoniatyöhön.

Katso lisätietoa avun jakamisesta »

 

Apua jakavat paikallisyhdistykset

Seuraavat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset ovat mukana jakamassa ruokalahjakortteja. Päivitämme listaa sitä mukaa kun keräys etenee.

Ahvenanmaa

Asikkala

Espoo

Eura

Hamina

Huittinen

Hyvinkää

Iisalmi

Imatran seutu

Joensuu

Joutseno

Jyväskylä

Jämsän seutu

Kankaanpää

Kauhava

Kemi

Kemijärvi

Kempele

Kerimäki

Keuruu

Kirkkonummi

Kitee

Kotka

Kouvola

Kuopio

Lahti

Lappi

Lappeenranta

Mikkeli

Muhos

Nivala

Paimio

Pielavesi

Pori

Porvoo

Raahe

Salo

Savonlinna

Siikajoki

Turku

Vantaa

Varkaus

Ylivieska