Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelma tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista. Jopa 160 000 lasta ja nuorta on köyhyyden tai syrjäytymisen vaarassa Suomessa.

”Kasvoin uskomaan, että kuka tahansa pystyy mihin tahansa ja apua saa, kun sitä uskaltaa pyytää. Minua kuultiin.” – Oppikirjatukea saanut tyttö

Eväitä Elämälle -ohjelman tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiinsa on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Vuonna 2017 ohjelmalla tuettiin 1559 lapsen koulunkäyntiä tai harrastamista.

”Ihanaa, ettei lapsen tarvitse tuntea syyllisyyttä talousongelmiin hankkiessaan tarvittavia koulukirjoja… kyllä 17-vuotias tietää mikä on perheen taloustilanne.” – Tukea saaneen äiti

Eväitä Elämälle -ohjelma edistää lasten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä. Sillä tavoitellaan pysyviä muutoksia niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin tasolla.

Eväitä Elämälle -ohjelmassa on kolme tukimuotoa:

Eväitä Elämälle -ohjelmaa toteuttavat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset eri puolilla Suomea. Tällä hetkellä ohjelmassa on mukana 58 paikallisyhdistystä. Tuen kanavoimisessa yhdistykset toimivat nopeina auttajina alueillaan.

”Tieto siitä että joku jaksaa arkeansa juuri meidän mahdollistaman harrastuksen ansiosta, on todella tärkeää myös itselle.” – Paikallisyhdistyksen vapaaehtoinen

Eväitä Elämälle -ohjelma ei toteutuisi ilman vapaaehtoistemme ja lahjoittajiemme arvokasta tukea. Yhdessä voimme antaa koulutus- ja harrastusmahdollisuuksia niille, jotka niitä kipeimmin tarvitsevat. Sinäkin voit auttaa syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria osallistumalla Eväitä Elämälle -ohjelmaan seuraavin tavoin:

LIITY PELASTAKAA LASTEN JÄSENEKSI
Tule mukaan tekemään vapaaehtoistyötä ja toteuttamaan Eväitä Elämälle -ohjelmaa oman alueesi yhdistyksessä.

LAHJOITA EVÄITÄ ELÄMÄLLE -OHJELMAAN
Lahjoita Eväitä Elämälle -ohjelmaan ja tue lapsia ja nuoria kotimaassa.

ANNA AINEETON LAHJA
Hanki Toivekaupasta Eväitä Elämälle -aineettomia lahjoja.

OSALLISTU EVÄITÄ ELÄMÄLLE -PULLONPALAUTUSARPAJAISIIN
Palauta pantilliset pullot ja tölkit oman ruokakauppasi Eväitä Elämälle -panttiarpajaisautomaattiin ja osallistu arvontaan. Auttamalla myös saat.