Kiusataanko sinua? Ahdisteleeko joku? Oletko joutunut rikoksen uhriksi netissä tai livenä? Lataa Help.some ja pyydä apua!

Help.some on mobiilisovellus, joka tarjoaa tietoa ja neuvontaa lapsille ja nuorille. Help.somen kautta voit saada tietoa ja tukea esimerkiksi kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Lataa ilmainen sovellus ja ole suoraan yhteydessä koulutettuihin ja luotettaviin aikuisiin.

Mitä palveluita Help.somessa on?

  • Chat: mahdollisuus keskustella koulutetun aikuisen kanssa. Luotettavaa tietoa ja neuvontaa ammattilaisilta ja koulutetuilta vapaaehtoisilta.
  • Kysy-vastaa: jos asiasta ei voi tai halua jutella chatissa, voi siihen liittyen lähettää kysymyksen ammattilaisille Kysy meiltä -toiminnon avulla.
  • Tietoa: tarjoaa yleistietoa erilaisista lasten ja nuorten elämään liittyvistä ongelmallisista tilanteista.
  • Kalenteri: sisältää kootusti tietoa nuorille suunnatuista verkkopalveluista. Palvelut ja niiden aukioloajat ovat nähtävissä yhdessä paikassa.

Kuka Help.somessa vastaa kysymyksiin?
Help.somen päivystäjät ovat Pelastakaa Lapset ry:n, Rikosuhripäivystyksen ja nettipoliisin työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Lisäksi Help.somesta löytyy kalenteri, josta näkyy mitkä verkkopalvelut ja chatit ovat auki juuri nyt.

Saanko tulla muuten vaan juttelemaan?
Help.some on tarkoitettu lapsille ja nuorille, joilla on tarve avulle. Lapsi ja nuori voi saada apua esimerkiksi erilaisissa kiusaamis- ja häirintätapauksissa, seksuaaliseen ahdisteluun ja hyväksikäyttöön liittyvissä kysymyksissä sekä muiden rikosasioiden selvittelyssä ja rikoksen uhreja koskevissa asioissa. Jos haluat kertoa kuulumisia, jutella muuten vaan tai vaikkapa löytää uuden ystävän, tule mieluummin Netari-verkkonuorisotaloon!

Chat on kiinni, enkä saa apua mistään!
Jos sinulla on akuutti hätä, olet joutunut rikoksen uhriksi tai joutunut onnettomuuteen, soita aina ensin hätänumeroon 112. On myös tärkeää, että olet yhteydessä aina esimerkiksi vanhempiisi tai muihin tärkeisiin aikuisiin, jos kohtaat ikävän tilanteen. Jos Help.somen chat on kiinni, voit jättää meille aina kysymyksen, johon vastaamme 48 tunnin kuluessa.

Ilmoitatteko lastensuojeluun heti, jos otan yhteyttä Help.somessa?
Tule rohkeasti kertomaan tilanteestasi niin arvioidaan tilannetta yhdessä ja mietitään ratkaisuja. Emme automaattisesti ilmoita tilanteestasi vanhemmille tai muillekaan aikuisille vaan keskustelemme luottamuksella. Meillä on kuitenkin velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus silloin, jos havaitaan seikkoja, joiden vuoksi lastensuojelun tarve on syytä selvittää. On tärkeää, että aikuiset saavat tietää, jos sinulla on hätä – vain sillä tavalla voimme vakavissa tilanteissa auttaa sinua.

Kuka rahoittaa Help.somea?
Hanke on käynnistetty opetus- ja kulttuuriministeriön tuella ja vuonna 2017 sen kehittämistä tukee Ragnar Ekbergin säätiö.

Haluatko lisätietoja, onko sinulla kysyttävää?
Ole yhteydessä admin@helpsome.fi