Pohjois-Suomen aluetoimisto sijaitsee Oulun keskustassa. Aluetoimistoon kuuluva 0-16 vuotiaiden ryhmäkoti yksin maahan tulleille turvapaikanhakijoille sijaitsee Kastellissa. Aluetoimiston toimialueena on koko Pohjois-Suomen alue. Aluetoimistossa työskentelee 12 henkilöä ja ryhmäkodilla 17 henkilöä.

Pohjois-Suomen aluetoimistossa tuotetaan kuntien ja lapsiperheiden tarpeisiin monenlaisia palveluja; loma – ja tukiperhetoimintaa, tukihenkilötoimintaa, sporttikummitoimintaa, perhehoitoa ja adoptiotoimintaa sekä erilaisia asiantuntijapalveluja. Teemme ehkäisevää, sosiaalihuoltolain mukaista sekä lastensuojelun työtä tiiviissä yhteistyössä kuntien viranomaisten sekä eri lastensuojelun toimijoiden kanssa.

Vapaaehtoiset perheet ovat meille tärkeä yhteistyökumppani toiminnoissamme. Rekrytoimme ja valmennamme jatkuvasti uusia lomakoteja, tukiperheitä ja tukihenkilöitä voidaksemme tarjota lapsille ja perheille laadukasta tukea:

Toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille tarjoamme jatkuvan tuen, järjestämme vertaisryhmätoimintaa sekä täydennyskoulutus- ja virkistyspäiviä.

Lastensuojelun perhehoidossa ja adoptiotoiminnassa toimintaamme ohjaa lapsen oikeus turvallisiin kiintymyssuhteisiin. Valmennamme ja tuemme sijaisperheitä tarpeen mukaisesti sekä järjestämme koulutus- ja virkistyspäiviä sijaisperheille. Adoptiotoimintamme sisältää sekä adoptiovanhemmiksi haluavien että adoptioon luovuttamista harkitsevien vanhempien neuvonnan ja adoption jälkeisen seurannan ja tuen. Lisäksi meiltä voi pyytää ammattitaitoisten sosiaalityöntekijöiden perhekohtaisia arviointeja tai konsultaatiota erilaisiin lastensuojelun tilanteisiin.

Täältä löydät yhteystietomme, mikäli jäi jokin askarruttamaan. Autamme mielellämme!