Matka synnyinmaasta adoption kautta uuteen kotimaahan on jokaiselle sen kokeneelle – sekä lapselle että adoptiovanhemmalle – merkittävä elämän rajapyykki. Myös paluu omaan tai adoptiolapsen synnyinmaahan on erityinen matka, matka menneisyyteen.

Pelastakaa Lapset järjestää Pietarista ja Karjalasta adoptoiduille ja heidän perheilleen ryhmäjuurimatkan, jonka tueksi ja matkaan valmistautumiseksi tarjoamme ammatillista ohjausta ja keskustelumahdollisuuksia. Ryhmämatkalla on mukana kaksi Pelastakaa Lasten kansainvälisen adoptiopalvelun työntekijää ja kaksi adoptioneuvonnan sosiaalityöntekijää sekä nuorten tukena kaksi Nuorten treffit -toiminnan ohjaajaa.

Lähtölaukauksena järjestämme lauantaina 25.8.2018 alkutapaamisen Pelastakaa Lasten Tiukula-talossa, Koskelantie 38, Helsinki. Tilaisuudessa tutustutaan matkaohjelmaan ja ohjaajiin lähemmin sekä pohditaan matkan luonnetta ja omia tavoitteita matkalle. Matkan jälkeen järjestämme muistelot.

MATKAPAKETTI SISÄLTÄÄ:

 • alku- ja jälkitapaamisen
 • oheismateriaalin matkalle valmistautumisen tueksi (juurimatkakansio)
 • matkanjärjestäjä Pohjolan Matkan järjestämät junamatkat Hki-Pietari-Hki, Karjalaan matkustaville lisäksi Petroskoihin ja takaisin, transferit, majoitukset 2 HH ja ohjelmassa ilmoitetut ruokailut
 • ryhmätapaamisten tilavuokrat hotellissa
 • nuorten omien ohjaajien matkat ja toiminnan
 • tapaamisjärjestelyt lastenkoteihin
 • paikalliskuljetusten ja tulkkien järjestäminen lastenkoteihin.

MATKAN ALUSTAVA HINTA, joka tarkentuu osallistujamäärän vahvistuttua.

Pietarin juurimatkailijoille:

 • 450 € / aikuinen, majoitus 2 HH hotelli Dostoevski, Pietari
 • 355 € / alle 16-vuotias lapsi, majoitus 2 HH hotelli Dostoevski, Pietari, normaalivuoteella yhden aikuisen kanssa, isommat perhehuoneet, sviitit ja yhden hengen huoneet lisämaksusta

Karjalan juurimatkailijoille:

 • 465 € / aikuinen, majoitus 2 HH hotelli Severnaja, Petroskoi
 • 395 € / alle 16-vuotias lapsi, majoitus 2 HH hotelli Severnaja, Petroskoi, normaalivuoteella yhden aikuisen kanssa
 • isommat perhehuoneet, sviitit ja yhden hengen huoneet lisämaksusta

LISÄMAKSUSTA: viisumi, paikallismatkat lastenkoteihin ja tulkkaukset tapaamisissa, muut kuin ohjelmassa ilmoitetut ruokailut ja lisämaksulliset ohjelmat. Paikallismatkojen ja tulkkausten hinta-arvion annamme lastenkotivierailujen aikataulutusten jälkeen noin kuukautta ennen matkaan.

ALUSTAVA MATKASUUNNITELMA
◊ Lauantai 25.8. Lähtölaukauksena alkutapaaminen klo 13–15 Pelastakaa Lapset ry, Koskelantie 38, Hki.

◊ Keskiviikko 17.10. lähtö klo 11 Helsingistä Allegro-junalla Pietariin. Junaan voi nousta myös Tikkurilassa, Lahdessa ja Kouvolassa. Vainikkalasta vain henkilökohtaisella viisumilla. Saapumisaika Pietariin 14.27.

Pietariin jäävät: kuljetus hotelli Dostoevskiin, majoittuminen. Nuorten ryhmätapaaminen hotellilla klo 17-20. Illalla vapaa-aikaa.

Karjalaan matkaavat: kuljetus Laatokan rautatieasemalle, lähtö klo 18:00 Lastochka-pikajunalla Petroskoihin, saapumisaika 22:55. Bussikuljetus hotelli Severnajaan, majoittuminen.

Torstai 18.10.
Pietari: aamiaisen jälkeen lähtö lastenkotivierailuille tulkkien kanssa. Lastenkotivierailut aikataulutetaan myöhemmin osallistujien ja lastenkotien mukaisesti. Osalla ryhmästä vapaa-aikaa. Omakustanteinen lounas ja illallinen. Illaksi järjestetään yhteistä vapaaehtoista ohjelmaa erillismaksusta.

Karjala: aamiaisen jälkeen nuorten ryhmätapaaminen hotellilla klo 9–11. Lähtö lastenkotivierailuille tulkkien kanssa. Lastenkotivierailut aikataulutetaan myöhemmin osallistujien ja lastenkotien mukaisesti. Osalla ryhmästä vapaa-aikaa. Omakustanteinen lounas ja illallinen. Illaksi järjestetään yhteistä vapaaehtoista ohjelmaa erillismaksusta.

◊ Perjantai 19.10.
Pietari: aamiaisen jälkeen lähtö lastenkotivierailuille tulkkien kanssa. Osalla ryhmästä vapaa-aikaa. Omakustanteinen lounas. Iltapäivällä klo 16–18 nuorille ryhmätapaaminen. Päivällinen hotellin ravintolassa (sisältyy hintaan).

Karjala: aamiaisen jälkeen lähtö lastenkotivierailuille tulkkien kanssa. Osalla ryhmästä vapaa-aikaa. Omakustanteinen lounas. Iltapäivällä vierailu petroskoilaisessa koulussa tutustumassa koulun arkeen Karjalassa. Vierailun jälkeen nuorille ryhmätapaaminen klo 16–18. Illalla yhteinen illallinen hotellin ravintolassa (sisältyy hintaan).

◊ Lauantai 20.10.
Pietari: aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa. Bussikuljetus yhteiselle lounaalle (sisältyy hintaan) klo 11:30.

Karjala: Lähtö aamulla klo 6:36 Lastochka-pikajunalla Pietariin. Kuljetus hotellilta rautatieasemalle. Saapumisaika Pietariin 12:00, bussikuljetus lounaalle (sisältyy hintaan). Lähtö Allegro-junalla Helsinkiin klo 15:30. Saapumisaika Helsinkiin 18:58.

◊ Perjantai 9.11. Matkan muistelot Tiukula-talolla Helsingissä klo 16–19.

Jos adoptoidulla on edelleen Venäjän kansalaisuus, hänellä tulee olla matkalle lähtiessä Suomen passin lisäksi voimassa oleva Venäjän passi. Alustavia ilmoittautumisia otetaan vastaan 30.6.2018 saakka. Tämän jälkeen ilmoittautuminen on sitova ja mahdollisista peruutuksista tulee ilmoittaa 30.6.2018 mennessä heli.ihatsu(at)pelastakaalapset.fi.

Lisätietoja Venäjän passin uusimisesta: elena.beliaeva(at)pelastakaalapset.fi.

Ilmoittautumiset tämän linkin kautta.

Alustavien ilmoittautumisien perusteella matkaohjelma ja hinta täsmennetään kevään 2018 aikana.