Adoptio on tehokasta lastensuojelua. Adoptiolla tiedetään olevan myönteinen vaikutus lapsen kasvuun ja kehitykseen.

Pelastakaa Lapset toteuttaa kansainvälisiä adoptiota Suomen adoptiolautakunnan valtuuttama adoptiopalvelunantajana. Noudatamme kansainvälisen adoption toteutuksessa YK:n Lapsen oikeuksien sopimusta, Yleissopimusta lasten suojelusta sekä yhteistyöstä kansainvälisissä lapseksiottamisasioissa, ns. Haagin yleissopimusta (1997), Suomen adoptiolakia (2012), lapsen lähettävän maan adoptiolainsäädäntöä ja Pohjoismaisen adoptioneuvoston NAC:n toimintaperiaatteita (Nordic Approach to intercountry adoption).

Pelastakaa Lapset on jäsenenä Pohjoismaisessa adoptioneuvostossa NAC:ssa sekä eurooppalaisten adoptiojärjestöjen kattojärjestössä Euradoptissa.

Adoptio on lapsen vaihtoehto. Tavoitteenamme on löytää lapselle hänen tarpeitaan vastaava perhe.

Ylläpidämme adoptioyhteistyökontakteja ulkomaille ja avustamme Suomessa asuvia adoptionhakijoita adoptioprosessin toteuttamisessa. Annamme tietoa adoptioon vapaista lapsista ja adoptioprosessista. Avustamme adoption eri osapuolia (adoptiolapsi, adoptoitu nuori tai aikuinen, adoptiovanhemmat, biologiset vanhemmat) vuosia adoption jälkeen jälkipalvelussa ja juurimatkoissa.

Jokainen lapsi on erityinen. Adoptiolapset ovat kokeneet tai heillä on taustallaan varhaisia menetyksiä ja traumaattisia asioita, puutteellista hoivaa varhaislapsuudessa, laitoselämää isoissa lapsiryhmissä ja terveydellisiä erityistarpeita – sairastettuja tauteja tai mahdollisia hoitoa vaativia diagnooseja.

Kansainvälinen adoptio ei voi koskaan olla terveen lapsen tilaus. Kansainvälistä adoptiota harkitsevien edellytetään hyväksyvän, että osa lapsen erityistarpeista voi edellyttää sitoutumista pitkäaikaiseen hoitoon tai kuntoutukseen.

Kontaktimaat

Pelastakaa Lapsilla on toimilupa adoptioyhteistyöhön Kiinan, Thaimaan, Filippiinien ja Bulgarian kanssa. Selvitämme uusia kohdemaavaihtoehtoja sen mukaisesti, missä adoptioyhteistyölle on tarvetta.

Harkitsetko kansainvälistä adoptiota?

Etsimme jatkuvasti kohdemaihimme soveltuvia adoptionhakijoita. He tarjoavat lapselle elintärkeän mahdollisuuden kasvuun perheessä. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Lisätietoja:

Aluetoiminnan johtaja
Kristiina Mattinen
puh  040 520 4823
etunimi.sukunimi@pelastakaalapset.fi

banneri_asiakkaiden_nettisivut_small

Video: Satu ja Miika tulivat kahden lapsen perheen vanhemmiksi adoption kautta.

 

Uutisarkisto