Tukihenkilö kertoo

”Haluan toimia vapaaehtoisena, koska tiedän omasta kokemuksesta, kuinka tärkeää on, että lapsella on edes yksi luotettava aikuinen elämässään. Minusta tuntuu, että on minun aikani antaa jotain takaisin, olenhan elämässä saanut itse paljon hyvää. Olen myös nähnyt elämän nurjaa puolta, joten uskon että minulla on annettavaa tukihenkilönä. Alunperin toivoin omalla esimerkilläni ja toiminnallani levittäväni liikunnan ilosanomaa. Sekään ei ole itsestäänselvyys, että lapset pääsevät liikkumaan tai harrastamaan asioita.

Tukihenkilötoiminta tuntui luontevalta tavalta auttaa, sillä saan siitä itsekin niin paljon; saan kosketuksen lasten maailmaan tuettavan kautta ja näin rikastan myös omaa elämääni.

Suhteemme tuettavan kanssa on tietenkin vuosien varrella syventynyt, kun olemme tutustuneet toisiimme paremmin, mutta jo alusta asti meillä synkkasi tosi hyvin tuettavan kanssa. Teemme yhdessä ihan tavallisia asioita, käymme ulkoilemassa, uimassa, elokuvissa, luistelemassa ja joskus vähän spesiaalimpaa puuhaa: olemme käyneet ratsastamassa sekä laskettelemassa. Tuettavani tykkää leipomisesta, joten joskus leivomme ja laitamme ruokaa. Joskus olemme käyneet ulkona syömässä ja olemme osallistuneet useaan Pelastakaa Lasten järjestämään tapahtumaan sekä osallistuneet tapahtumiin, joihin Pelastakaa Lapset on saanut yhteistyökumppaneilta lippuja.

Jos vain joskus olet miettinyt, että alkaisit tukihenkilöksi, niin eikun tuumasta toimeen! Homma antaa ehdottomasti niin paljon enemmän kuin ottaa! En voi muuta kun suositella toimintaa lämpimästi ja kiittää samalla Pelastakaa Lapsia tukihenkilötoiminnan järjestämisestä ja koulutuksesta.”

Wilma ”Maikki” Wahlroos