Hae lapselle lomakotia

Kenelle lomakotitoiminta on tarkoitettu?

Pelastakaa Lasten lomakotitoiminta on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole muuta lomanviettopaikkaa eikä saatavilla läheisverkoston tukea tai joiden perheellä esimerkiksi taloudellisista syistä ei ole mahdollisuuksia loman viettoon.

Tarjoamme lomakotia niille lapsille ja perheille, joilla ei ole sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakkuutta. Lomakotitoiminta sopii parhaiten yli 3-vuotiaille lapsille, joilla ei ole erityishoidon tarvetta.

Vanhemmat  ja lapset tutustuvat etukäteen lomakotina toimivaan perheeseen, kun tieto lapselle valitusta lomakodista on tullut. Vanhemmat hoitavat itse lapsen kuljetuksen lomakotiin.

Vanhempien kommentteja lomakotitoiminnasta:

”Mahtavaa, että löytyy vielä tällaisia perheitä, joissa lapset voivat lomailla. Ihana mahdollisuus meille, kun voi jättää lapsen turvallisella mielellä.”

”Ensi vuonna uudestaan”, totesi Miia, kun hain hänet kotiin.

Miten haen lapselle lomakotia?

  1. Tulosta hakemus tästä
  2. Ennen hakemuksen jättämistä tutustu tietosuojaselosteeseen tässä
  3. Lähetä hakemus oman alueesi aluetoimistoon. Voit tarvittaessa tarkistaa, mihin aluetoimistoon kuntasi kuuluu täältä. Täytä jokaisesta lapsesta oma hakemus.
  4. Hakemuksen saapumisen jälkeen Pelastakaa Lasten työntekijä on yhteydessä sinuun viimeistään huhti-toukokuussa, kun lomien sopiminen on ajankohtaista.

Hakuaika lomalle päättyy huhtikuun loppuun mennessä.  Halutessasi voit kysyä lisätietoja oman alueesi työntekijältä.
Ota yhteyttä