Hae lapselle lomakotia

Hae lapselle lomakotia

Mikä on lomakoti?

Pelastakaa Lasten valmentamat lomakodit ovat aivan tavallisia perheitä ja pariskuntia, jotka tarjoavat lapselle lomanviettopaikan joko kotonaan tai vapaa-ajan asunnollaan. Vapaaehtoiset lomakodit antavat lapselle iloisia lomamuistoja sekä auttavat lapsen koko perhettä jaksamaan koulujen ollessa kiinni. Vanhemmat  ja lapset tutustuvat etukäteen lomakotina toimivaan perheeseen.

Kenelle lomakotitoiminta on tarkoitettu?

Lomakotitoiminta on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole muuta lomanviettopaikkaa eikä saatavilla läheisverkoston tukea tai joiden perheellä esimerkiksi taloudellisista syistä ei ole mahdollisuuksia lomanviettoon.

Toiminta on osa Pelastakaa Lasten varhaista tukea, ja se on tarkoitettu niille lapsille ja perheille, joilla ei ole sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakkuutta.

Lomakotitoiminta sopii parhaiten yli 3-vuotiaille lapsille, joilla ei ole erityisen tuen tarvetta, sillä vapaaehtoisilla lomakodeilla ei ole alan erityisosaamista.

Vanhempien kommentteja lomakotitoiminnasta:

”Mahtavaa, että löytyy vielä tällaisia perheitä, joissa lapset voivat lomailla. Ihana mahdollisuus meille, kun voi jättää lapsen turvallisella mielellä.”

”Ensi vuonna uudestaan”, totesi Miia, kun hain hänet kotiin.

Miten haen lapselle lomakotia?

  1. Tulosta hakemus: Lapsen_Lomakotihakemus_2023
  2. Ennen hakemuksen jättämistä tutustu tietosuojaselosteeseen tässä
  3. Lähetä hakemus oman alueesi aluetoimistoon. Voit tarvittaessa tarkistaa, mihin aluetoimistoon kuntasi kuuluu täältä. Täytä jokaisesta lapsesta oma hakemus.
  4. Hakemuksen saapumisen jälkeen Pelastakaa Lasten työntekijä on yhteydessä sinuun viimeistään huhti-toukokuussa, kun lomien sopiminen on ajankohtaista.

Hakuaika lomalle päättyy huhtikuun loppuun mennessä.  Halutessasi voit kysyä lisätietoja oman alueesi työntekijältä.
Ota yhteyttä

Lomakodissa: ”Täällä päästään kesämökille ja uimaan”

Akun, 13,  ja Liinun, 11, vierailu tarkoittaa sitä, että Katin ja Samin koti muuttuu lomakodiksi. Paikaksi, jossa otetaan yhteinen pieni irtiotto arjesta.

– Meidän äiti tekee kolmivuorotyötä ja isä on asfalttimies, niin kesällä me joutuisimme olemaan aika paljon keskenämme. Sen takia äiti ajatteli, että lomakoti voisi olla hyvä asia meille, Liinu kertoo.

Lue koko juttu