Lomakodit

Lomakotitoiminta – iloa lapselle

Pelastakaa Lasten lomakotitoiminta on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole muuta lomanviettopaikkaa eikä saatavilla läheisverkoston tukea tai joiden perheellä esimerkiksi taloudellisista syistä ei ole mahdollisuuksia loman viettoon.

Tarjoamme lomakotia niille lapsille ja perheille, joilla ei ole sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakkuutta. Lomakotitoiminta sopii parhaiten yli 3-vuotiaille lapsille, joilla ei ole erityishoidon tarvetta. 

Lomakotimme ovat tavallisia ja turvallisia vapaaehtoisia perheitä, joissa lomakotitoimintaan valmennetut aikuiset huolehtivat lapsista loman aikana. Lapsi voi olla lomakodissa pääsääntöisesti kesäisin muutamasta päivästä viikkoon. 

Lomakotitoimintaa on toteutettu Pelastakaa Lapsissa 70 vuotta. 

Lomakoti tuo lapsen elämään iloa ja vaihtelua. 

Lapsilta saatujen palautteiden mukaan he käyvät mielellään lomakodissa ja haluavat sinne seuraavana kesänä uudestaan. He arvostavat yhdessä vietettyä aikaa lomakotina toimivien aikuisten kanssa. Monet lapset ovat saaneet uusia elämyksiä ja kokemuksia. Pienet tavalliset kesäiset puuhat jättävät usein lapsille parhaan muiston.

  • Kaikki oli mukavaa. Se on niin mukava perhe ja kaikki ovat siellä niin rentoja. (Aatos 10 v.)
  • Saa olla sylissä (Tiia 5v.)
  • Siellä oli melkein samanikäinen tyttö ja koko perhe oli kiva ja siellä oli paljon tekemistä. Koirat, puutyöt, marjastaminen ja kanit. (Mia 11v.)
  • Uitiin ja käytiin kalassa. (Leevi 6v.)

Hae lapselle lomakotia

Ryhdy Lomakodiksi