Tukea perheille

Tukea perheille

Tukea vähävaraisille lapsiperheille

Suomessa yli 110 000 lasta elää vähävaraisissa perheissä. Koronaviruksen mukanaan tuoma pitkään jatkunut poikkeustilanne on vaikuttanut erityisen haavoittavasti juuri vähävaraisiin perheisiin. Ukrainan sodan myötä Suomeen on saapunut myös paljon ukrainalaisia perheitä, jotka tarvitsevat tukea arjen aloittamiseen uudessa maassa.

Pelastakaa Lapset tukee Suomessa vähävaraisia ja heikossa asemassa olevia lapsiperheitä muun muassa ruokakaupan lahjakorteilla. Lahjakortilla perhe saa ruoka-apua, joka auttaa vaikeimman hetken yli. Tukea jakavat Pelastakaa Lasten vapaaehtoisvoimin toimivat paikallisyhdistykset. Yhdistykset jakavat lahjakortteja suoraan apua tarvitseville perheille paikallisten yhteistyökumppanien, esimerkiksi sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön, kautta. Myös Pelastakaa Lasten aluetoimistot jakavat ruokalahjakortteja pääasiassa oman toimintansa piirissä oleville lapsiperheille.

Pelastakaa Lasten lapsille ja nuorille suunnatuissa verkkopalveluissa on tulevina viikkoina tavallista enemmän auttajia paikalla. Tarjoamme erilaisia kanavia, joissa huolenaiheista voi keskustella luotettavan aikuisen kanssa. Lue lisää: www.netari.fi

Meille on myös ensiarvoisen tärkeää ylläpitää laadukkaita lastensuojelupalveluita ja -ohjelmia. Asiantuntijamme tekevät jatkuvaa työtä varmistaakseen työmme toteutumisen erityisesti kaikkein haavoittavimmassa asemassa olevien lasten hyväksi.

Yhdistykset ja aluetoimistot eivät pysty ottamaan vastaan hakemuksia ruokakaupan lahjakortteihin, vaan tuki ohjataan tarvitseville perheille suoraan.

Tavoitteenamme on tukea mahdollisimman montaa tukea tarvitsevaa perhettä, mutta emme valitettavasti pysty auttamaan kaikkia. Mikäli perheesi tarvitsee taloudellista tukea, olethan yhteydessä oman paikkakuntasi sosiaalitoimeen tai kirkon diakoniatyöhön.

Katso lisätietoa avun jakamisesta »

Ruoka-apua jakavat paikallisyhdistykset

Seuraavat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset ovat mukana jakamassa ruokalahjakortteja. Päivitämme listaa sitä mukaa kun keräys etenee.

Ahvenanmaa
Anjalankoski
Asikkala
Espoo
Eura
Hamina
Helsinki
Huittinen
Hyvinkää
Iisalmi
Imatran seutu
Joensuu
Joutseno
Jyväskylä
Jämsän seutu
Kemi
Kemijärvi
Kempele
Kerimäki
Keuruu
Kirkkonummi
Kitee
Kokkola
Kotka
Kouvola
Kuopio
Lahti
Lappi
Lappeenranta
Lohja
Mikkeli
Muhos
Naantali
Nivala
Paimio
Parikkala
Pieksämäki
Pori
Porvoo
Raahe
Raisio
Rauma
Salo
Savonlinna
Seinäjoki
Siikajoki
Tampere
Turku
Vasa
Vaasa
Valkeakoski
Vantaa
Varkaus
Virrat
Ylivieska