Kenelle ja miten ruokalahjakortit jaetaan

Pelastakaa Lapset tukee vähävaraisia ja heikossa asemassa olevia lapsiperheitä ruokakaupan lahjakorteilla. Lahjakortilla perhe saa ruoka-apua, joka auttaa vaikeimman hetken yli. Tukea jakavat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset omilla alueillaan yhteistyössä mm. sosiaalitoimen ja seurakuntien diakoniatyön kanssa. Paikallisyhdistykset toimivat vapaaehtoisvoimin.

Voinko hakea lahjakorttia perheelleni

Ruokalahjakorttia ei valitettavasti voi hakea, vaan lahjakortit kanavoidaan Pelastakaa Lasten vapaaehtoisvoimin toimivien paikallisyhdistysten ja heidän yhteistyötahojensa mm. sosiaalitoimen ja seurakunnan diakoniatyön tai muun yhteistyötahon kautta apua tarvitseville lapsiperheille. Yhdistykset eivät ota siis hakemuksia vastaan, vaan tuki ohjataan tarvitseville perheille suoraan. Lahjakortin saavat perheet valitsee Pelastakaa Lasten paikallisyhdistys tai yhdistys yhdessä yhteistyöverkostojensa kanssa. Täältä voit katsoa keräyksessä mukana olevat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset.

Apua voi hakea esimerkiksi oman alueen sosiaalitoimelta tai oman seurakunnan diakoniatyöltä.

Kuka voi saada lahjakortin

Lahjakortin voi saada Suomessa asuva lapsiperhe, johon kuuluu ainakin yksi alle 18-vuotias ja jossa on koronavirustilanteen takia vaikea taloudellinen tilanne. Koska lahjakortteja on rajallinen määrä, emme valitettavasti voi auttaa kaikkia. Vain osa apua tarvitsevista perheistä voi saada kortin. Ruokalahjakorttia ei valitettavasti voi hakea meiltä, vaan lahjakortit kanavoidaan Pelastakaa Lasten vapaaehtoisvoimin toimivien paikallisyhdistysten ja heidän yhteistyötahojensa mm. sosiaalitoimen ja seurakunnan diakoniatyön tai muun yhteistyötahon kautta apua tarvitseville lapsiperheille.

Apua voi hakea esimerkiksi oman alueen sosiaalitoimelta tai oman seurakunnan diakoniatyöltä.

Miten ja milloin lahjakortit jaetaan

Pelastakaa Lasten paikallisyhdistys tai heidän yhteistyökumppaninsa, esimerkiksi kunnan sosiaalitoimi tai seurakunnan diakoniatyö jakaa/toimittaa lahjakortit perheille toimijoiden yhdessä sopimalla tavalla. Paikallisyhdistyksemme toimivat vapaaehtoisvoimin.

Mitä lahjakortilla voi ostaa

Lahjakortilla voi hankkia ruokaa ja hygieniatarvikkeita. Lahjakortilla ei voi ostaa tupakkaa eikä alkoholijuomia.

Voiko kortin saada useammin kuin kerran

Sama perhe voi perustellusta syystä saada lahjakortin useamman kerran tai kerralla isomman lahjakortin.