Lahjoittajiemme tuki muutti kuvan Meri-Tuulin elämän. Hän kertoo:

”Äitini oli neljän lapsen yksinhuoltaja. Rahat eivät tahtoneet riittää edes ruokaan, koska äiti oli työttömänä.

Tiesin jo alle kouluikäisenä, että olemme köyhiä. Olin tottunut siihen, että sain päivässä vain tietyn määrän maitoa ja ruisleipää. Ala-asteella minäkin aloin kantaa huolta pärjäämisestämme. Ulospäin köyhyytemme näkyi selvimmin pukeutumisessa, kun kuljin enimmäkseen isoveljen vanhoissa vaatteissa.

Päätin pärjätä koulussa niin hyvin kuin vaan pystyn, koska näin opiskelussa tien ulos köyhyydestä. Yhdeksännellä luokalla kuitenkin tajusin, etten olekaan samalla lähtöviivalla kuin muut. Unelmani lukio-opinnoista oli uhattuna, koska meillä ei ollut rahaa lukiokirjoihin.

Puhuin äidin kanssa paljon lukioon menosta, ja yritimme yhdessä löytää ratkaisua asiaan. Itkin, kun en tiennyt, miten minun käy. Kerroin tilanteestani opinto-ohjaajalle. Häneltä kuulin Pelastakaa Lasten oppikirjatuesta.

Muistan, miltä tuntui saada ensimmäiset lukiokirjani. Tunsin itseni tärkeäksi, kun ovikelloa soitettiin ja minulle ojennettiin iso paketti. Ja kun sitten avasin paketin, se oli täynnä kirjoja. Oli aivan uskomatonta, että ne kaikki olivat minulle.

Sain Pelastakaa Lapset ry:ltä kaikki oppikirjat koko lukion ajan. En tiedä, mitä olisin tehnyt ja missä olisin nyt, jos en olisi saanut tukea. Oppikirjatuki muutti koko elämäni.

Autoin kavereita matematiikassa ja tietotekniikassa jo ala-asteella. He sanoivat, että minusta pitäisi tulla opettaja. Ja niinhän siinä kävi. Tällä hetkellä työskentelen matemaattisten aineiden opettajana yläasteella, ja oppilaat ovat vieneet sydämeni täysin. Keväällä kävin loppuun myös opetushallinnon tutkinnon, joka antaa minulle pätevyyden toimia rehtorina.

Ajattelen, että opettajana on tärkeää saada nuori uskomaan, että vaikka elämä kuinka tuntuisi eriarvoiselta, aina on mahdollisuuksia päästä elämässä eteenpäin. Se kun on niin kauhean surullista, kuinka moni sitten luovuttaa. Ei sitä aina ymmärrä, kuinka pienestä se elämän suunta voi olla kiinni. Pienikin apu antaa toivoa ja voi muuttaa koko elämän.”

Kiitos, että autat kotimaan lapsia ja nuoria. Lahjoittamalla kirjoitat heidän tulevaisuutensa uusiksi.