Kuvan lapsi ei liity tapaukseen

Noora oli 8-vuotias, kun viranomaiset ottivat hänet huostaan isäpuolen väkivaltaisuuden ja äidin päihdeongelmien takia. Sijaisperheemme ja perhehoidon työntekijämme tulivat Nooran avuksi. Työntekijämme kertoo:

”Noora oli hyvin hauras ja pelokas tyttö, kun aloin tavata häntä. Muutettuaan sijaisperheeseen hän ei aluksi halunnut olla missään tekemisissä äitinsä kanssa. Nooralle tuli aina päänsärkyä ja mahakipua, kun äiti soitti hänelle. Omasta isästään Nooralla ei ollut minkäänlaista muistikuvaa, sillä vanhemmat olivat eronneet jo Nooran ollessa vauva, eikä isä sen jälkeen ole ollut häneen yhteydessä.

Yhdellä ensimmäisistä tapaamiskerroistamme annoin Nooralle nallekuvakortteja, joiden avulla pyysin häntä kuvailemaan perhettä. Isäpuolelle Noora valitsi pinosta kortin, jossa nallella oli hampaat irvessä ja nyrkit pystyssä. Itsestään kertomaan hän poimi kortin, jossa pikkunalle itki onnettomana. Äitinalle taas oli omassa kortissaan kääntynyt selin.

Noora kertoi minulle siitä, kuinka mukava äiti osasi olla, kun tämä ei juonut. Hän myös kertoi, kuinka isäpuoli oli heittänyt äidin parvekkeen oven lasia päin. Noora sanoi vievänsä isäpuolen vankilaan, jos hän vielä kiusaisi heitä. Paperille Noora piirsi hirviön, joka jahtaa häntä, se oli hänen painajaisensa.

Samaan aikaan kun Noora sai apua toipumiseen, äiti teki kaikkensa saadakseen tyttärensä takaisin kotiin. Äiti erosi Nooran isäpuolesta ja meni päihdekuntoukseen. Se oli Nooralle osoitus siitä, kuinka rakas ja tärkeä hän äidille oli. Luottamus äitiin kasvoi pikkuhiljaa.

Eron jälkeen äiti asui jonkin aikaa turvakodissa. Kun äiti muutti omaan kotiin, Noora vietti jo kokonaisia viikonloppuja äidin luona. Yhdessä he alkoivat vaalia ajatusta saman katon alla elämisestä.

Nooran äiti sai apuamme ja pääsi eroon päihteistä. Noora oli 11-vuotias, kun hän muutti takaisin äidin luo.” 

Tänäänkin moni lapsi pelkää Nooran tavoin ja toivoo, että joku tulisi pelastamaan hänet. Kuukausilahjoittajiemme tuella Pelastakaa Lapset tulee lapsen avuksi ja auttaa häntä toipumaan kokemastaan pahasta. Me myös autamme lapsia ja perheitä ajoissa, jotta yksikään lapsi ei joutuisi kärsimään kuten Noora.

Lapsen nimi on muutettu henkilöllisyyden suojaamiseksi.