Monika on puolitoistavuotias tyttö Nepalin Kavrepalanchowkista. Äiti hylkäsi Monikan heti tämän syntymän jälkeen. Hylätty tyttö löydettiin tiilitehtaasta. Monikan otti hoiviinsa Sita, joka myös adoptoi tytön. Sitalla oli ennestään kolme lasta.

Monika-vauva_Nepal

Monika on nyt normaalipainoinen ja terve tyttö. Kuva: Pelastakaa Lapset

Köyhänä maanviljelijänä Sitalla oli vaikeuksia saada lapsiaan ruokituksi. Monika oli ensimmäisessä punnituksessaan niin pahasti aliravittu, ettei
jaksanut edes pidellä päätään ylhäällä.

– Aluksi en edes tiennyt aliravitsemuksesta ja luulin ruokkivani häntä oikein. Tarjosin hänelle ruokaa, jota pystyin hankkimaan ja hän söi hyvällä ruokahalulla. Ihmettelin kyllä, miksi hänen kätensä ovat niin pienet, mutta pää on niin iso. Minulla ei ollut aavistuskaan siitä, että se johtuisi oikean ruokavalion puutteesta, Sita kertoo.

Tukesi avulla Sita pääsi osallistumaan kylässä järjestettyihin koulutuksiin, jossa kerrottiin vanhemmille ja huoltajille oikeasta ruokavaliosta, koulutuksen tärkeydestä ja yleisesti lasten tarpeiden huomioimisesta. Ravintotiedon avulla Monika lopulta toipui aliravitsemuksesta, ja voi nyt hyvin.