Kuvan Mariam asuu perheensä kanssa Thatithokin kylässä Nepalissa. Hänen äitinsä halvaantui Mariamin syntymän jälkeen, joten isoäiti Muthi hoitaa paljon tyttöä.

Mariam kärsi ensimmäiset elinvuotensa aliravitsemuksesta. Nälkä oli jatkuvasti läsnä hänen elämässään, ja hän saattoi sinnitellä kokonaisen päivän yhdellä vaatimattomalla aterialla.

Mariam on kastiton eli dalit (hindiksi ”poljettu”). Nepalin kastittomista lähes puolet elää köyhyydessä, joten monet vanhemmat joutuvat lähettämään lapsensa yksin kaupunkiin töihin. Siellä lapset usein päätyvät katulapseksi hengenvaarallisiin oloihin, joissa heitä uhkaa pakkotyö ja hyväksikäyttö.

Sinun ja muiden lahjoittajien avulla Mariam on säästynyt katulapsen karulta kohtalolta. Työntekijämme auttoi hänen perhettään hakemaan sosiaalitukea ja hankkimaan Mariamille syntymätodistuksen, joka on edellytys tuen saamiselle. Nyt perhe saa sosiaalituen ansiosta riittävästi terveellistä ruokaa. Tervehtynyt ja iloinen Mariam käy esikoulua, jossa hän saa tuellamme ravintolisää ja oppimistarvikkeita, kuten vihkoja ja kyniä. Terveystyöntekijä käy kuukausittain Mariamin kotona mittaamassa tytön kasvua ja kehitystä.

Lahjoituksellasi voit turvata hädänalaiselle lapselle hoivan, ruoan ja koulutuksen, jotka ovat elinehtoja inhimilliselle lapsuudelle.