Kristian sai tukea Eväitä Elämälle -ohjelmasta

Rovaniemeläinen Kristian, 17, on kilpahiihtäjä. Päivittäisestä harjoittelusta on rakentunut hänelle arjen voimavara ja koulussa jaksamisen selkäranka. Lukiolaisen urheilu-unelmia varjostaa äidin vakava sairaus ja perheen taloudellinen epävakaus. Kristian sai Pelastakaa Lasten oppikirja- ja harrastustukea, joka on mahdollistanut vähävaraisen perheen pojalle lukio-opinnot ja hiihtoharrastuksen.

Kristian kertoo:

”Olen liikkunut pienestä pitäen. Aloin hiihtää kilpaa varmaankin siksi, että myös äitini on hiihtänyt kilpaa, SM-tasolla saakka. Asun äitini kanssa kahden, joten aika luontevaahan se on, että urheilemisesta rakentui se meidän perheen juttu.

Olin viidentoista, kun äiti sairastui niin vakavasti, että hän joutui olemaan paljon töistä pois, jolloin toimeentulo laski oleellisesti.

Äidin sairastumiseen asti on ollut selvää, että käyn lukion, koska todistukseni keskiarvo sen mahdollisti. Lukiossa yhden jakson kirjat maksavat pari sataa euroa. Jaksoja on vuodessa viisi. Viime vuodesta selvisin Eväitä Elämälle -ohjelman oppikirjatuen turvin, jonka sain Kemijärven Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykseltä. Sain myös Eväitä Elämälle -harrastustukea, jolla pystyimme ostamaan minulle sukset. Nyt minulla on luisteluhiihtoa ja perinteistä hiihtotyyliä varten suksipari kummallekin tyylille. Se mahdollistaa harjoittelun ja kilpailuihin osallistumisen, mutta menestykseen yhdet sukset eivät riitä.

Meidän perheen tilanne on opettanut minua nauttimaan tästä hetkestä, että juuri nyt on mahdollista treenata. Mieleni rauhoittuu, kun pääsen ladulle. Huolestuneisuuden tilalle nousee uusia näkökulmia ja optimistisia ajatuksia.

Luotan, että minun aikani tulee vielä. Luotan, että kaikki menee vielä parhain päin, saan lukion käytyä, pääsen opiskelemaan tai töihin, saan ostettua ne parhaat sukseni. Luotan, että äidin sairauseläkeasia ratkeaa suotuisasti ja taloudellinen stressi helpottaa. Luotan, että elämä kantaa.”