evaita-elamalle_tytto-ja-poika_katse-oikealle2Viime vuonna 462 toisen asteen opiskelijaa sai oppimateriaalitukea järjestöltämme. Heistä valtaosa on yksinhuoltajaperheiden lapsia. Oppimateriaalituen merkitys kasvaa entisestään lukion uuden opetussuunnitelman myötä.

Eväitä Elämälle -ohjelmasta vastaava työntekijämme Mari Laiho kertoo nuorten vaikeasta tilanteesta:

”Tuen tarve on tällä hetkellä suurempi kuin koskaan. Juuri voimaan tullut uusi opetussuunnitelma tarkoittaa, että oppikirjat ovat menneet uusiksi. Oppikirjojen kustannukset nousevat merkittävästi, koska nuoret eivät voi enää ostaa kaikkia lukiokirjoja käytettynä. Tämä on kova paikka niille nuorille, joiden perheet ovat jo ennestään taloudellisesti tiukoilla. Ilman lahjoittajiemme tukea monen nuoren unelma jäisi toteutumatta, koska Eväitä Elämälle -ohjelma toimii kokonaan lahjoitusvaroilla.”

Moni perhe on ottanut yhteyttä kertoakseen, kuinka suuri merkitys lahjoittajien tuella on ollut:

”Perheen taloudellinen tilanne on enemmän kuin huono. Molemmat vanhemmat ovat pitkäaikaistyöttömiä. Ilman tukea lukiokirjojen hankkiminen olisi ollut perheellemme todellinen rasite. Kun sain tietää tuen myöntämisestä, olin erittäin huojentunut, kiitollinen ja liikuttunut.”

-Lukion oppikirjat saanut tyttö

”Paljon menoja on karsittu ja säästökeinoja toteutettu niin paljon kuin mahdollista. Lapset ja koko perhe on kärsinyt siitä, että äidin sairastuminen on vienyt monta normaalia asiaa perheeltä. Itkin ilosta, kun sain tietää oppimateriaalituen saamisesta, se tuntui pieneltä lottovoitolta. Joskus siis jotain hyvääkin vielä tapahtuu”.

-Oppimateriaalitukea saaneen nuoren äiti

Eväitä Elämälle -ohjelmaan kuuluu myös mentoritoimintaa, jossa yläkoululaiset saavat omalta mentoriltaan apua esimerkiksi matematiikan opiskeluun. Me myös tuemme köyhien perheiden lasten ja nuorten harrastamista.

Yhdessä lahjoittajien kanssa autamme lapsia ja nuoria tavoittelemaan unelmiaan. Lämmin kiitos tuestasi!

Lue lisää Eväitä Elämälle -ohjelmasta