Tämä on organisaation Pelastakaa Lapset ry saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.pelastakaalapset.fi ja on laadittu 21.09.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Ei täytä kriittisiä saavutettavuusvaatimuksia.

Ei saavutettava sisältö

2. Kohtuuton rasite

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 koskee vain pientä osaa Pelastakaa Lapset ry:n www.pelastakaalapset.fi verkkosivustosta. Tällaista sisältöä ovat erityisesti kunnille myytävää sosiaalihuollon ja lastensuojelun palveluja koskevat sivut.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Pelastakaa Lasten oli tarkoitus vuonna 2020 toteuttaa verkkoalustakehityshanke, johon kuuluu myös saavutettavuusvaatimusten toimeenpano. Koronapandemia on kuitenkin aiheuttanut järjestölle merkittäviä taloudellisia sekä henkilöstöresurssi- että aikataulullisia haasteita, joiden vuoksi edellä mainittu kehityshanke on jouduttu lykkäämään vuoteen 2021.  Ei ole myöskään tarkoituksenmukaista uusia nyt erikseen muutamia verkkosivuja, jotka jouduttaisiin heti seuraavana vuonna jälleen uusimaan. Edellä esitetyistä syistä saavutettavuusvaatimusten täytäntöönpano 23.9.2020 mennessä tai tämän syksyn aikana aiheuttaisi Pelastakaa Lapsille kohtuuttoman rasitteen.

Pelastakaa Lasten tavoitteena on aloittaa verkkoalustan kehitystyö, mukaan lukien saavutettavuusvaatimusten täytäntöönpano, alihankkijan kanssa heti vuoden 2021 alussa. Tavoite on saada verkkoalustan uudistusprojekti ja saavutettavuusvaatimukset toteutettua 31.8.2021 mennessä.

Palvelunsaannin ja tiedonsaannin osalta voit olla yhteydessä info@pelastakaalapset.fi.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille sähköpostilla ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

info@pelastakaalapset.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000