Tukiperhevalmennus | Keski-Suomi, Viitasaari

Tukiperhevalmennus | Keski-Suomi, Viitasaari

Digikeskus, Keskitie 4, Viitasaari

Tervetuloa tukiperhevalmennukseen!

Valmennus on suunnattu Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon alueilla asuville. Järjestämme säännöllisesti valmennuksia ympäri Suomen – pidä silmällä tapahtumat-osiota!

Tukiperhetoiminta on merkittävä ja vaikuttava tuen muoto, jolla ehkäistään ja vähennetään lapsiperheiden ongelmia ja kuormittuneisuutta. Tukiperhe tarjoaa lapselle turvallisen ja merkityksellisen ihmissuhteen.

Tarvitsemme tukiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa eläville lapsille ja nuorille, joten tarve on myös monenlaisille tukiperheille. Voit asua maalla tai kaupungissa, sinulla voi olla lapsia tai ei. Voit asua yksin, perheesi tai vaikkapa kissan tai koiran kanssa. Miten vain – olet tervetullut mukaan!

Valmennuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

  • Lapsi tukiperheessä
  • Toimintaa ohjaava lainsäädäntö
  • Tukiperheen tehtävät ja roolit
  • Pelastakaa Lapset tukiperheen tukena

Lisäksi tukiperhevalmennukseen kuuluu ennakko- ja kotitehtäviä sekä henkilökohtaisia keskusteluja kotikäynnillä. Koulutus on osallistujille maksuton.

Aika ja paikka

11.2.–18.2.2023
Digikeskus, Keskitie 4, Viitasaari

  • la 11.2. klo 9–15
  • la 18.2. klo 9–15

Olisiko sinusta ammatilliseksi tukiperheeksi? Mikäli sinulla tai puolisollasi on sosiaali-, terveydenhuolto- tai kasvatusalan koulutus, voit toimia myös ammatillisena tukiperheenä erityistä tukea tarvitseville lapsille. Tällöin voit halutessasi suorittaa perustukiperhevalmennuksen jälkeen vielä lisäksi ammatillisen tukiperhevalmennusosion. Ajankohta ko. valmennusosioon sovitaan yksilöllisesti.

Ole yhteydessä – annamme mielellämme lisätietoa

Heli Järvinen
heli.jarvinen@pelastakaalapset.fi
puh 050 443 4529
Keski-Suomen aluetoimisto

Tule tukiperheeksi lapselle – ilmoittaudu mukaan valmennukseen 9.2. mennessä!

Huomioithan, että mikäli perheessänne on kaksi vanhempaa, molempien vanhempien tulee osallistua kaikille valmennuskerroille. Tukiperheeksi ryhtyviltä pyydetään kunnan sosiaalitoimen lausunto sekä rikosrekisteriote.