Tukihenkilö- ja Sporttikummivalmennus, Jyväskylä

Kansalaistoiminnankeskus Matara os. Matarankatu 6 , Jyväskylä

Tervetuloa sporttikummi-ja tukihenkilövalmennukseen! 

Sporttikummi kannustaa lapsia ja nuoria mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen vapaaehtoisen Sporttikummin kanssa. Sporttikummin kanssa lapsi voi tutustua uusiin lajeihin ja saada kipinän liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Lisäksi hän saa jakamatonta huomiota vapaaehtoiselta aikuiselta.  Toiminta on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, joiden omilla vanhemmilla on syystä tai toisesta rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa.

Tukihenkilö auttaa lapsiperheitä. Tukihenkilöt voivat toimia lapsen harrastus- tai liikuntakaverina, auttajana arkisissa tilanteissa kuten läksyjen teossa tai hänen kanssaan voi käydä erilaisissa tapahtumisissa, retkillä yms. Tukihenkilötoiminta on matalan kynnyksen varhaista tukea. Tukihenkilön tarpeen taustalla on usein se, että lapsen ja perheen oma tukiverkosto on pieni. Tukihenkilö tapaa lasta tai perhettä noin pari kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan.

Perheet ja avuntarpeet ovat erilaisia ja siksi vapaaehtoistyöhön tarvitaankin monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä. Pelastakaa Lapset tarjoaa Sporttikummeille ja tukihenkilöille valmennuksen, virkistystoimintaa sekä ammatillista tukea ja ohjausta.

Valmennus pidetään Kansalaistoiminnankeskus Matarassa (os. Matarankatu 6 , Jyväskylä) lauantaina 7.3.2020 kello 9-15.

Ilmoittaudu valmennukseen mukaan alla olevalla lomakkeella 4.3. mennessä. Jos sinulla on kysymyksiä vapaaehtoiseksi ryhtymisestä, ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja annamme lisää tietoa valmennuksesta ja toiminnasta.

Lisätiedot:

Heli Halttunen
heli.halttunen@pelastakaalapset.fi
050 433 1437

Elina Lahtinen
elina.lahtinen@pelastakaalapset.fi
046 923 2041

Ilmoittaudun seuraavaan valmennukseen:
    Vapaaehtoiseksi voivat hakea kaikki yli 18-vuotiaat. Otamme yhteyttä ilmoittautujiin ennen valmennusta.