Sporttikummi- ja tukihenkilövalmennus Laukaassa

Laukaan HyPe-keskus, Laukaantie 26, 41340 Laukaa

Tervetuloa sporttikummi-ja tukihenkilövalmennukseen! 

Sporttikummi kannustaa lapsia ja nuoria mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen vapaaehtoisen Sporttikummin kanssa. Sporttikummin kanssa lapsi voi tutustua uusiin lajeihin ja saada kipinän liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Lisäksi hän saa jakamatonta huomiota vapaaehtoiselta aikuiselta.  Toiminta on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, joiden omilla vanhemmilla on syystä tai toisesta rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa.

Tukihenkilö auttaa lapsiperheitä. Tukihenkilöt voivat toimia lapsen harrastus- tai liikuntakaverina, auttajana arkisissa tilanteissa kuten läksyjen teossa tai hänen kanssaan voi käydä erilaisissa tapahtumisissa, retkillä yms. Tukihenkilötoiminta on matalan kynnyksen varhaista tukea. Tukihenkilön tarpeen taustalla on usein se, että lapsen ja perheen oma tukiverkosto on pieni. Tukihenkilö tapaa lasta tai perhettä noin pari kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan.

Perheet ja avuntarpeet ovat erilaisia ja siksi vapaaehtoistyöhön tarvitaankin monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä. Pelastakaa Lapset tarjoaa Sporttikummeille ja tukihenkilöille valmennuksen, virkistystoimintaa sekä ammatillista tukea ja ohjausta.

Ilmoittaudu valmennukseen mukaan alla olevalla lomakkeella. Jos sinulla on kysymyksiä vapaaehtoiseksi ryhtymisestä, ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja annamme lisää tietoa valmennuksesta ja toiminnasta.

Laukaassa on paljon perheitä, jotka odottavat omaa Sporttikummia tai tukihenkilöä – nyt on hyvä aika lähteä toimintaan mukaan!

Lisätiedot:

Ehkäisevän työn koordinaattori Heli Halttunen, p. 050 433 1437, heli.halttunen@pelastakaalapset.fi

Ehkäisevän työn koordinaattori Elina Lahtinen, p. 046 923 2041, elina.lahtinen@pelastakaalapset.fi

Ilmoittaudun seuraavaan valmennukseen:

Ilmoittaudun seuraavaan valmennukseen:
    Vapaaehtoiseksi voivat hakea kaikki yli 18-vuotiaat. Otamme yhteyttä ilmoittautujiin ennen valmennusta.