Digifrendi-verkkovapaaehtoiskoulutus 2022

Digifrendi-verkkovapaaehtoiskoulutus 2022

Teams-koulutus

OSALLISTU DIGIFRENDI-KOULUTUKSEEN JA RYHDY DIGIFRENDIKSI NUORELLE   

Korona-aika on vaikuttanut nuorten hyvinvointiin ja sosiaalisiin suhteisiin haitallisesti. Digifrendi-toiminnan tavoitteena on vahvistaa 15–20 -vuotiaiden nuorten jaksamista ja voimavaroja tarjoamalla heille matalan kynnyksen pitkäaikaisempaa keskustelutukea. Toiminnassa nuori ja vapaaehtoinen tapaavat toisiaan etänä säännöllisesti yhteensä 10 kertaa. 

” Tämä on mahtava vapaaehtoistyömuoto.” 

”Kyllä suosittelen, tässä voi parhaimmillaan saada todella hyvän suhteen nuoreen ja saada itsekin tästä paljon.” 

MITÄ DIGIFRENDI-VAPAAEHTOINEN TEKEE? 

Digifrendi-vapaaehtoinen on tavallinen, nuorten hyvinvoinnista ja tukemisesta kiinnostunut luotettava aikuinen. Tärkeintä on, että vapaaehtoinen on kiinnostunut nuoren elämästä ja haluaa kohdata tämän arvostaen ja kiireettömästi. Vapaaehtoiset saavat koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan sekä tuen ja ohjauksen toiminnan aikana.

Digifrendi voi toimia mm. nuoren kuuntelu- ja keskustelukumppanina, auttaa nuorta käsittelemään opinto- ja työelämään liittyviä pohdintoja, tukea häntä tunnistamaan ja vahvistamaan omia voimavarojaan, vahvuuksia sekä jaksamista tulevaisuuden haasteiden edessä. Toiminnan konseptissa on hyödynnetty tukihenkilötoiminnan, verkkokohtaamisen ja mentoroinnin hyviä käytäntöjä. 

DIGIFRENDI-PARIN TAPAAMISET 

Vapaaehtoinen ja nuori yhdistetään Digifrendi-pariksi. Parien yhdistämisessä pyritään ottamaan huomioon yhteiset mielenkiinnon kohteet ja toiveet. Pari tapaa etäyhteydellä yhteensä 10 kertaa yhdessä sopiminaan aikoina. Yksi tapaaminen kestää noin 1–1,5 h. Suosituksena on muutama tapaaminen kuukaudessa. Tapaamisten fokus voidaan räätälöidä nuoren toiveiden, tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Tapaamisissa voidaan mm. chattailla, käyttää videokuvaa ja/tai ääniyhteyttä. Koska tapaamiset toteutetaan etäyhteydellä, tätä vapaaehtoistyötä voi tehdä vaikka omalta kotisohvalta käsin. 

KOULUTUKSEN AJANKOHTA

  • Etäkoulutus Teams-yhteydellä
  • to 21.4.2022 ja to 28.4.2022 klo 17.30-21.00

MITÄ SAAT TOIMINNASTA?

  • Koulutuksen ja perehdytyksen toimintaan sekä tukea ja ohjausta työntekijöiltä toiminnan ajan.
  • Pääset tekemään arvokasta ja merkityksellistä kohtaamistyötä ja tutustumaan nuoreen sekä hänen maailmaansa syvällisemmin.
  • Saat työelämää hyödyttävää kokemusta vapaaehtoistyöstä nuorten hyvinvoinnin parissa sekä todistuksen vapaaehtoistyöstä.

MITÄ ODOTAMME VAPAAEHTOISELTA?

Vähintään 20 vuoden ikää, luotettavuutta, kiinnostusta nuorten elämään ja tukemiseen verkossa, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä sitoutumista tapaamiskertoihin. Nuorten turvallisuuden takaamiseksi tulemme pyytämään kaikilta vapaaehtoistyöhön valmennettavilta myös suostumuksen rikostaustaotteen sekä sitoumuksen lasten suojelemiseksi vapaaehtoistoiminnassa.

MITEN MUKAAN?

Etänä järjestettävä Digifrendi-koulutus jakautuu kahdelle päivälle. Jokainen Digifrendi-toiminnasta kiinnostunut haastatellaan etänä ennen koulutusta. Alkuhaastatteluiden perusteella valitaan max. 20 vapaaehtoista/koulutuskokonaisuus. Jos kiinnostuit toiminnasta ja haluat tulla mukaan, voit ottaa yhteyttä toiminnasta vastaavaan työntekijään Marjaanaan tai Jussi-Pekkaan.

Voit myös varata ajan suoraan huhtikuun koulutuksen alkuhaastatteluun. Se onnistuu tämän linkin kautta: https://doodle.com/meeting/participate/id/Qe14QqPd/vote

Lämpimästi tervetuloa mukaan tukemaan nuoria! 😊

Marjaana Hulkko, hankesuunnittelija, sosiaalipsykologi (VTM)

marjaana.hulkko@pelastakaalapset.fi puh. 050 575 2701 

Jussi-Pekka Paija, hankesuunnittelija, filosofian maisteri ja yhteisöpedagogi (AMK)

jussi-pekka.paija@pelastakaalapset.fi puh. 050 430 6558