Genom hotline kan du tipsa om misstänkt material anknytning till sexuellt utnyttjande av barn och sexuell övergrepp av barn till exempel i turism. Sök ändå inte fram misstänkt olagligt material för att anmäla det.

Via bifogade polislänk Nettivinkki kan du tipsa polisen om misstänkta brott eller förberedelser till brott som du påträffat i internet.

Anmäl misstänkt olagligt webbinnehåll med sexuellt innehåll rörande barn

  • Ange positionen för webbinnehållet du anmäler så noggrant som möjligt, särskilt de webbsajter som har mycket innehåll. Kopiera webbadressen (URL) i fältet, till exempel http://www.pelastakaalapset.fi/tyomme-kotimaassa/lapset-digitaalinen-media/nettivihje/ från sidan där innehållet som du misstänker är illegalt finns. Du behöver inte anmäla alla sidor på samma sajt separat. Informationen om sajten du anmäler kommer att vidarebefordras ifall innehållet på den bedöms vara olagligt inom ramen för den nationella lagstiftningen.

Anmäl misstänkt sexuell övergrepp av barn till exempel i turism

  • Informationen du anmäler kommer att vidarebefordras ifall innehållet på den bedöms vara olagligt inom ramen för den nationella lagstiftningen.