Kampanj för nya givare

Rädda Barnens medelanskaffare, de så kallade feissarna, rekryterar nya månadsgivare genom att knacka dörr.

Månadsgivarkampanjen är i gång i Helsingfors, Åbo, Tammerfors, Varkaus, Villmanstrand, Ruokolahti, Imatra, Kouvola, Luumäki, Simpele, Parikkala, Taipalsaari, Puumala, Lemi, och Nyslott samt deras närområden. Feissarna arbetar inom en radie av ca 100 km kring de här städerna. Kampanjen är i gång också i Akaa, Birkala, Nokia, Tavastehus och Valkeakoski.

Feissarna berättar om organisationens verksamhet och tillsammans med den nya givaren fyller de i Rädda Barnens donationsfullmakt för månadsbidraget.

Du känner igen våra feissare på Rädda Barnens väst. Feissarna tar inte emot kontanta donationer. Feissarna har också ett eget namnkort, en mapp och ett giltigt insamlingstillstånd för Rädda Barnen.

Vissa av våra insamlare kommer själva från länder där barn lider av till exempel svält eller följderna av naturkatastrofer. En del av dem berättar om vårt arbete på engelska, men de har alltid med sig en kollega som talar finska, och som vid behov griper in om man inte hittar ett gemensamt språk.

Som Rädda Barnens månadsgivare hjälper du barn där nöden är störst, i hemlandet och ute i världen. Tillsammans hjälper vi de allra minsta och svagaste; undernärda barn, barnarbetare och hemlösa barn. I hemlandet stöder vi särskilt barn i fattiga familjer och barnfamiljer i svåra situationer. Med månadsgivarnas stöd hjälper Rädda Barnen barn hemma i Finland och ute i världen.

Ytterligare information:
Sonja Kopponen Rädda Barnen rf
tfn 050 433 1284 eller sonja.kopponen@raddabarnen.fi