Tämän mikkeliläisen ruokakaupan asiakkaat ovat Etelä-Savon innokkaimpia hyväntekijöitä

Pelastakaa Lapset ry:n tilastojen mukaan Etelä-Savon innokkaimmat pullonpalautus-automaattien Panttiarpajaisiin osallistuvat pullonpalauttajat löytyvät K-Supermarket Rokkalasta, Mikkelistä. Pelastakaa Lasten Panttiarpajaisissa kerätyillä varoilla tuetaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria.

Pelastakaa Lapset ry:n tilastojen mukaan Etelä-Savon maakunnan osallistumisprosentti pullonpalautusautomaattien Panttiarpajaisissa on 2,4 prosenttia. Etelä-Savon korkein Panttiarpajaisten osallistumisprosentti löytyy K-Supermarket Rokkalasta, Mikkelistä, jonka asiakkaista 4,5 prosenttia osallistuu pullopanteillaan Pelastakaa Lasten Panttiarpajaisiin. Tämä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin maakunnan keskiarvo.

K-Supermarket Rokkalan myymälävastaava Katja Pihlaisen mukaan Rokkalan alueen asiakasprofiili koostuu etupäässä eläkeläisistä ja lapsiperheistä. ”Panttiarpajaisiin osallistuminen on ollut tasaista myymälässämme. Eläkeläiset ja lapsiperheet suhtautuvat varmasti hyväntekeväisyyteen positiivisesti. Tämä näkyy myös kassallamme, josta Panttiarpajaisten voittoja lunastetaan lähes viikoittain”, Pihlainen kertoo.

Etelä-Savon toiseksi korkein Panttiarpajaisten osallistumisprosentti löytyy K-Market Hovikulmasta, Savonlinnasta (4 prosenttia) ja kolmanneksi korkein Lidl Mikkelistä (3,3 prosenttia).

Panttiarpajaisten tuotoilla tuetaan ennaltaehkäisevästi kotimaassa syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria Eväitä Elämälle -ohjelman avulla. Eväitä Elämälle -ohjelmassa mukana olevat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset tukevat omilla alueillaan lapsia ja nuoria, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Pelastakaa Lapset ry:n mukaan syrjäytymisvaara koskee Suomessa jopa 168 000 lasta ja nuorta.