Rovaniemelle osui tuhannen euron Panttiarpajaisvoitto

Rovaniemeläinen Pirkko Vilppola on napannut 1000 euron arpajaisvoiton Pelastakaa Lapset ry:n Panttiarpajaisista. Voittoarpa osui kohdalle Lidlissä kauppareissulla.

Kauppareissu Rovaniemen Lidlissä yllätti rovaniemeläisen Pirkko Vilppolan. Vilppola palautti pulloja pullonpalautusautomaattiin ja osallistui samalla Pelastakaa Lapset ry:n Panttiarpajaisiin. Tuloksena olikin kuitti, josta löytyi arpajaisten 1000 euron voittopotti.

─ Minulla ei oikeastaan ole ennen ollut arpaonnea. Ihmettelinkin, että nyt pamahti tällainen tonnin voitto, Pirkko Vilppola iloitsee.

Vilppola sanoo, että voitto tuli oikeastaan melkein vahingossa.

─ En yleensä osallistu arpajaisiin ja tälläkin kertaa painoin arvontanappia hetken mielijohteesta. Voiton jälkeen olen kuitenkin saanut monet ihmiset mukaan osallistumaan Panttiarpajaisiin. Rahathan menevät hyvään tarkoitukseen, Vilppola toteaa.

Pelastakaa Lasten mukaan Suomessa on tällä hetkellä noin 160 000 syrjäytymisvaarassa olevaa lasta ja nuorta. Panttiarpajaisten tuottoja ohjataankin paikallisyhdistysten kautta lasten ja nuorten auttamiseen ja tukemiseen Eväitä elämälle -ohjelman kautta. Oppimateriaali- sekä harrastustukea myönnetään tarveharkintaisesti hakemusten perusteella lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville. Mentorointi puolestaan on vertaistukea, jota antavat 18-29-vuotiaat nuoret. Se antaa lapselle positiivisia oppimisen kokemuksia ja auttaa häntä saavuttamaan omia tavoitteitaan.

Vuonna 2017 yhteensä 1 559 lasta ja nuorta oli ohjelman tuen piirissä. Vilppolan mukaan Eväitä Elämälle -ohjelman toiminta on hieno asia.

─ Sehän on aivan mahtava asia, että pulloja palauttamalla voi auttaa nuoria ja lapsia! Vilppola hymyilee.

Grillijuhlat tiedossa

Pelastakaa Lapset ry:n Panttiarpajaisiin voi osallistua K-ruokakaupoissa ja Lidleissä kautta maan ja samalla tukea tärkeää lasten ja nuorten eteen tehtävää työtä. Panttien avulla pääsee mukaan arvontaan, jossa pääpalkintona on 100 000 euron arvoinen lahjakortti. Lisäksi palkintoina on 5, 10, 50 ja 1 000 euron lahjakortteja.

Pirkko Vilppola on tuhannen euron lahjakortista innoissaan. Hän sanoo sen olevan iso raha.

─ Tämä on aivan mahtavaa. Asioimme pääasiassa Lidlissä miesystäväni kanssa ja tällä rahalla saamme paljon ruokaa ja muuta käyttötavaraa. Lapsenlapselle haemme vaippoja.

Myös perhe ja ystävät ovat olleet rovaniemeläisen voitosta vilpittömän iloissaan. Lähipiirille onkin luvassa kunnon grillijuhlat.

─ Voitto sattui hyvään saumaan. Olen nyt toukokuun kesälomalla, joten pääsemme grillaamaan oikein kunnolla. Grillaamme miesystäväni kanssa paljon ja pyydämme usein kavereita ja perhettä syömään. Nyt olen kutsunut naapureita ja sukulaisia meille. Olenkin vitsillä sanonut, että tulkaapa meille, minä tarjoan, Pirkko Vilppola nauraa.