Laihialle 1000 euron arpajaisvoitto pullonpalautusautomaatista

Laihialle on osunut 1000 euron Pelastakaa Lapset ry:n Panttiarpajaisvoitto. Voiton nappasi laihialainen Matti Kaisla. Voittoarpa osui kohdalle Seinäjoen Lidlissä.

Tavallinen kauppareissu Seinäjoen Lidlissä yllätti laihialaisen Matti Kaislan. Kaisla, 41, palautti pulloja pullonpalautusautomaattiin ja osallistui samalla Pelastakaa Lapset ry:n Panttiarpajaisiin. Tuloksena olikin kuitti, josta löytyi arpajaisten 1 000 euron voittopotti.

─ En ole aiemmin voittanut mitään, joten aluksi en edes hoksannut, että voitin näin suuren summan. Tajusin vasta vähän myöhemmin autossa, että voittosumma oli 1 000 euroa, Matti Kaisla hämmästelee.

Panttiarpajaisten tuottoja ohjataan syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten auttamiseen ja tukemiseen. Pelastakaa Lapset ry:n mukaan Suomessa on noin 168 000 syrjäytymisvaarassa olevaa lasta ja nuorta. Kaislan mukaan se on hyvä syy osallistua Panttiarpajaisiin.

─ Ajattelin, että osallistuminen menee hyvään tarpeeseen ja samalla tietysti kokeilin onneani, naisystävänsä ja tyttärensä kanssa ostoksilla ollut Kaisla toteaa.

Myös perheen muut jäsenet olivat iloisia tapahtuneesta.

─ En ole vielä miettinyt voittosummalle erityistä käyttökohdetta. Laitetaan se ensin talteen ja katsotaan sitten, kun löytyy tarvetta vähän kalliimmalle ostokselle, Matti Kaisla hymyilee.

Lapsille ja nuorille avustusta

Pelastakaa Lapset edistää Eväitä Elämälle -ohjelmalla lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä. Panttiarpajaisten tuotoilla autetaan kotimaan lapsia, joiden koulunkäynti tai harrastaminen on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten ongelmien takia. Vuonna 2017 yhteensä 1 559 lasta ja nuorta oli Eväitä Elämälle -ohjelman tuen piirissä.

Eväitä Elämälle -ohjelmassa järjestön paikallisyhdistykset tukevat omien alueidensa lapsia ja nuoria kolmella tapaa. Oppimateriaali- sekä harrastustukea myönnetään tarveharkintaisesti hakemusten perusteella lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville. Mentorointi puolestaan on vertaistukea, jota antavat 18-29-vuotiaat nuoret. Se antaa lapselle positiivisia oppimisen kokemuksia ja auttaa häntä saavuttamaan omia tavoitteitaan.

Tyhjien pullojen ja tölkkien palauttajat voivat auttaa syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ottamalla osaa Pelastakaa Lapset -järjestön Panttiarpajaisiin K-ruokakaupoissa ja Lidleissä kautta maan. Panttien avulla pääsee samalla mukaan arvontaan, jossa pääpalkintona on 100 000 euron arvoinen lahjakortti. Lisäksi palkintoina on 5, 10, 50 ja 1 000 euron lahjakortteja.

Arpajaisiin osallistuminen onnistuu palauttamalla pantilliset pullot ja tölkit kaupan panttiarpajais-automaattiin ja painamalla arvontanappia. Heti palautuskuitissa tulee tieto mahdollisesta voitosta. Mitä suurempi panttisumma on, sitä enemmän sillä saa arpoja. Panttiarpajaisiin voi osallistua myös vaikka vain yhdellä pantilla.