Kuopion Puijonlaaksossa osallistutaan innokkaasti hyväntekeväisyyteen Panttiarpajaisissa

Pelastakaa Lapset ry:n tilastojen mukaan Kuopion Puijonlaaksossa osallistutaan Pohjois-Savossa innokkaimmin pullonpalautusautomaattien Panttiarpajaisiin. Kuopion keskustan alueen ruokakauppojen osallistumisprosentit ovat yleensäkin selvästi korkeammat kuin muualla Pohjois-Savon maakunnassa. Pelastakaa Lasten Panttiarpajaisissa kerätyillä varoilla tuetaan syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria.

Pelastakaa Lapset ry:n tilastojen mukaan Pohjois-Savon keskimääräinen osallistumisprosentti pullonpalautusautomaattien Panttiarpajaisissa on 2,1 prosenttia. Vastaavasti Kuopion keskustan alueen ruokakauppojen osallistumisprosentit ovat selvästi korkeammat kuin muualla maakunnassa. Esimerkiksi Kuopion Puijonlaaksossa sijaitsevan K-Market Puijon Pähkinän asiakkaista lähes 5 prosenttia osallistuu jatkuvasti Panttiarpajaisiin. Tämä on yli kaksi kertaa enemmän kuin muualla maakunnassa.

K-Market Puijon Pähkinän kauppias Topi Saarelan mukaan Puijonlaakson asiakasprofiili on omiaan lisäämään osallistumisaktiivisuutta. ”Asiakkaistamme iso osa on eläkeläisiä ja muutenkin hyväntekeväisyyteen positiivisesti suhtautuvia. Omilla pullopanteilla hyväntekeväisyyteen osallistuminen on helppoa pullonpalautusautomaatilla. Lisäksi mahdollisuus voittaa myös itse tuo oman lisänsä aktiiviseen osallistumisprosenttiimme”, Saarela kertoo.

Panttiarpajaisten tuotoilla tuetaan ennaltaehkäisevästi kotimaassa syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria Eväitä Elämälle -ohjelman avulla. Eväitä Elämälle -ohjelmassa mukana olevat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset tukevat omilla alueillaan lapsia ja nuoria, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiin on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Pelastakaa Lapset ry:n mukaan syrjäytymisvaara koskee Suomessa jopa 168 000 lasta ja nuorta.