Pienen lapsen vanhemmuudesta sopiminen

Kuntoutuksessa ollut perheen vanhempi kysyi, että voidaanko tänään juhlia. Ja tuota pikaa juhlat järjestettiin illaksi.

Takana oli reilun kahden kuukauden mittaiset neuvottelut vanhempien kesken siitä, miten jokaisen perheenjäsenen oikeudet saataisiin toteutumaan. Ennen kaikkea lapsen edun mukaisesti.

Vanhempien kanssa on keskusteltu yhdessä ja erikseen, huolehdittu lähiverkoston huomioimisesta sekä vaikeiden keskustelujen lomassa iloittu siitä, että arki yhdessä Tyrskyssä on ollut rauhallista sekä sopuisaa. Huumorin avulla on päästy pienin askelin eteenpäin, vaikka välillä on käyty varikolla sekä pakitettu taaksepäinkin.

Maaliin päästiin ja yhteisestä suullisesta sopimuksesta tehtiin vauvan kuvalla varustettu kirjallinen sopimus ja allekirjoitus hetkellä vanhemmat kiusoittelivat keskenään ja hymyilivät leveästi.

Nyt on aika suunnata ajatukset kohti kuntoutuksen loppumista, omiin koteihin muuttamista sekä iloita yhdessä sopimisen riemusta ilman oikeusistuntoja. Lapselle ratkaisu oli paras mahdollinen!

”Lapsen isoveli on hyötynyt kuntoutuksesta, paljon tapahtunut positiivisia asioita. Kokonaisuuden kannalta kuntoutus on auttanut asioissa eteenpäin.”

-vanhemmat