Kirje Dioriinalta

Perheenä Tyrskyssä.

Oli kaunis päivä 12.5.2020

Menimme Tyrskyyn lapsien kanssa eli mukana olivat poikani Amadeus, tyttäreni Amanda ja tyttäreni isä Matti.

Alku tuntui hyvin oudolta ja uudelta,

tunteet myllersivät suunnasta toiseen,

ensimmäiset päivät menivät siinä, että tutustuttiin henkilökuntaan ja muihin perheisiin.

Amadeus tuli heti toimeen kaikkien lapsien kanssa ja henkilökunnan kanssa. Moni rakastu saman tien vauvaan, heti ketkä oli myyty niin työntekijä Elina, Elisa ja Virpi. Kävimme monta kertaa viikossa noin parin viikon aikana kotona hakemassa henkilökohtaisia tavaroitamme. Ihanaa oli sekin että sai tuntea tavallaan että Tyrsky olisi ihan kuin toinen koti kun sai tuoda omia tavaroita ym…

Sitten kun rupesi tuntemaan asukkaat ja henkilökunnan niin elo talossa oli erittäin mukavaa, vaikka haasteita oli paljon. Tuli käytyä läpi paljon vaikeita asioita, joista selvittiin puhumalla henkilökunnan työntekijöiden ja tiiminvastaava Virpi Malisen kanssa.

Tyrskyssä kuunneltiin ja juteltiin lapsien kanssa, heidät otettiin hyvin huomioon ja kuin myös vanhempia. Lapsille järjestettiin ihana ”lastenryhmä” jossa joku henkilökunnan jäsen veti ryhmää ja vanhemmille jäi niin sanotusti ”omaa aikaa”.

Sitten vanhemmille järjestettiin ”vanhempainryhmä” joka oli todella mielenkiintoinen, siinä vanhemmat saivat purkaa tuntojaan ym.

Loppupeleissä minä itse ehdotin, jos minä saisin vetää joitakin kertoja ja siitäkö se riemu repesi, eräs toinenkin äiti oli todella innoissaan ja hänkin veti ainakin yhden kerran kyseistä ryhmää.

Yksi asia mistä varmasti nautin ja kuin myös varmasti kaikki muutkin, eritoten lapset, niin oli yhteisön retket, siinä perheet ja osa henkilökunnan jäsenistä sai viettää aikaa yhdessä, kävimme mm: golfaamassa, Hoplopissa ja uimassa. Just tällaista perinteisiä perhe tapahtumia/juttuja.

Tyrskyssä otettiin myös erittäin hyvin huomioon myös sekin, jos jollain perheen jäsenellä oli synttärit, niin niitä juhlittiin melko näyttävästi ja puhumattakaan läksiäisistä, ne olivat erittäin hienoja hetkiä.

Koettiin paljon iloa ja suruakin, mutta niistäkin selvittiin.

Paljon oli kyyneleitä, mutta oli paljon myös naurua, huumorilla selvittiin myös vaikeistakin asioista. Erään äidin kanssa kemiat kohtasivat erittäin hyvin sama huumori ym.. meillä oli ja se oli hauskaa, välillä tuntui, että henkilö kunta taitaa olla helisemässä meidän kanssa, kun oli niin hauskaa, mutta se mieltä piristi aina.

Tärkeänä ja hyvänä asiana pidän sen mitä Tyrskyssä oli mm: viikkosuunnitelma eli tehtiin valmiiks se mitä tehdäänkö tulevalla viikolla. Lapsille oli tietysti tärkeä viikkoraha päivä. Tyrskystä kun pääsimme kotiin, niin se rutiini on jatkunut. Yhteisön ruoka hetken olivat mukavia ja jokainen vuorollaan saivat tehdä ruokaa ja lähinnä oman mielensä mukaan, tietysti piti ottaa huomioon, että kenellekään ei ole mitään allergioita.

Mikä parasta niin oli sauna, sitä tuli lämmitettyä niin usein vaan kun mahdollista, lapset pitivät kovasti siitä hetkestä, kun kaikki menimme iltaisin saunomaan ja sen jälkeen menimme melkein aina suoraan iltapalalle.

Aluksi kun tulimme Tyrskyyn, niin oli paljon ongelmia pojan syömisen kanssa, mutta sekin lähti edistymään hyvään suuntaan melko nopeasti ja kiitos henkilökunnan joka opasti tässäkin asiassa, henkilö kunta opasti paljon vanhemmuuteen liittyviä asioita.

Äitinä opin paljon ja sain itsevarmuutta ja rohkeutta. Tuli erittäin hyvä tunne siitä kun kehuttiin että äitinä olin suoriutunut hyvin kun pojalla oli aika paljon haastavia tilanteita niin osasin hoitaa ne, enkä lähteny siihen ”leikkiin” mihin poika yritti saada, eli että äidiltä tyyliin menee hermot jos kiusaa tarpeeksi, mutta näin ei käynyt kun osasin hallita tilanteen ja se pätee vieläkin tänä päivänä.

Sohvahetket joka aamu olivat mukavia, vaikka välillä yks jos toinenkin istui silmät ”vähän” ristissä, käytiin läpi päivän tulevia tapahtumia.

Tyrskyssä oli täys ylläpito mikä oli erittäin mukavaa, toki sai ostaa omia juttuja jos halusi, sitä tuli kyllä tehtyä.

En voi mitenkään paremmin tuoda esille miten hyvä ja ihana paikka Tyrsky on, haluan suositella sitä kaikille perheille jotka todella tarvitsevat apua. Me tarvitsimme ja me saimme erittäin hyvän avun ja tuen.

Tyrskyssä oikeesti kuunnellaan vanhempia ja eritoten lapsia, joilla on tärkeä rooli siellä.

Ikävä on kova Tyrskyyn, koska siitä tuli kuin toinen koti. 

Kiitos koko Tyrskyn henkilökunnalta kirjeestäsi Dioriina!

(kirjeessä julkaistu nimet toiveen mukaisesti)