Kesä kuulumisia

Perhekuntoutusyksikkö Tyrskyssä ilahduttaa lasten aktiivinen osallisuus, kun lapset pyysivät saada pitää oman raportin. Sillä onhan henkilökunnallakin joka päivä raportti!

”Raportti” on Tyrskyn tiedonvälityshetki henkilökunnan kesken, jossa käydään vuoronvaihdon yhteydessä läpi kyseisen päivän sekä tulevia tapahtumia ja asioita.

Lapset varasivat neuvotteluhuoneen käyttöönsä ja tasaväkisen äänestyksen myötä puheenjohtaja arvottiin.  Raportilla lapset halusivat keskustella kiusaamisesta, leikkiasioista sekä leffan katsomisesta. He juttelivat mm. riitojen ratkaisusta, osallisuudesta leikkiin, ystävällisyydestä ja leffaillanvietosta.

Tyrskyssä yhdessä tekeminen ja kehittäminen sekä osallisuuden tukeminen ovat tärkeitä asioita!

Keskiviikkoisin on kuntoutussuunnitelma raportti ja tähän asiakkaat voivat osallistua oman kuntoutussuunnitelma keskustelun ajaksi. Kaksi lasta halusi osallistua keskusteluun ja kertoivat rohkeasti omia ajatuksiaan.

Kuntoutussuunnitelmaa kirjataan yhdessä ja tärkeitä asioita ovat vahvuudet ja voimavarat, tuen tarpeet sekä tavoitteet. Näiden lisäksi mietitään eri menetelmien käyttöä tavoitteisiin pääsemiseksi. Jatkuva kuntoutussuunnitelman yhteinen arviointi tukee tavoitteiden täyttymisessä.

Joka viikkoinen vanhempain- ja lastenryhmä on ollut merkityksellinen asiakkaillemme. Nyt myös asiakkaat ovat olleet innostuneita vetämään ryhmää ja huhut kertoivat, että vedet silmissä on naurettu ohjaajan kanssa.  Huumori on auttamassa kuntoutusprosessin läpiviemisessä ja vertaistuki on Tyrskyssä tärkeä tuki asiakkaille.

Nyt suunnittelemme yhdessä kesän retkipäivää, lähdetäänkö tutustumaan uusiin maisemiin vai olemmeko lähialueella. Se on varmaa, että kohde on ulkoseikkailupuisto!

Yhteisöretkiä on tehty kesän aikana mm. Liikennepuistoon sekä Villa Elfik luontotaloon.

Yhteisökokouksen jälkeen lähdimme ulos maalaamaan ja yhteistyömme tuloksena syntyi taideteos nimeltä Global Covid.  Alussa oli monenlaista tunnetta epäonnistumisesta iloon, mutta lopputulos oli mielestämme mahtava! Löydätkö sinä Laaman, papukaijan, pilven, veneen, hevosen ja koronan teoksesta?