Terapiassa lapsi ja aikuinen kohtaavat ja jakavat pahan olon ja huolet yhdessä terapeutin kanssa. Osa lapsista ja aikuisista tarvitsee yksilöllistä kuntouttavaa hoitoa ja toisille perhe- tai ryhmäterapia sopii paremmin. Terapeuttisen tuen tarve on hyvä arvioida asiantuntijoiden kanssa ja heidän kauttaan voi saada tarvittavat ohjeet käytännön asioihin (lausunnot, maksut ym). Terapia voi olla avuksi kun, ahdistavat tuntemukset, järkyttävät kokemukset tai oireilu vievät paljon ajatuksia ja voimavaroja. Ne saattavat haitata arkipäivän elämää, estää kehitystä tai vaikeuttaa oppimista. Tiukula – Pelastakaa Lapset -talo Helsingissä tarjoaa monipuolisia terapiapalveluja lapsille, nuorille ja vanhemmille. Oulussa terapiatoiminta käynnistyi keväällä 2010.

Vastuuhenkilöinä terapiapalveluissa ovat Pelastakaa Lasten ylilääkäri Kirsi Kettunen, lastensuojelupalveluiden johtaja Riitta Hyytinen, kehittämispäällikkö Kaisa Tervonen-Arnkil.

Lisätietoja terapiapalveluista:

Kaisa Tervonen-Arnkil
GSM 040 709 1998
Lähetä sähköpostia

Katso terapeuttien yhteystiedot oheisesta terapeuttilistasta

Kun etsit terapeuttia toimi näin: Alla olevasta listasta löydät musiikki-, kuvataide-, toiminta-, perhe- ja psykoterapeuttiemme yhteystiedot. He kaikki ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia ja toimivat joko Pelastakaa Lasten tiloissa Helsingissä Koskelantie 38 (Käpylä) tai Oulussa Pohjois-Suomen aluetoimiston tiloissa Isokatu 47.

Ota suoraan yhteys terapeuttiin. Terapeutin kanssa voit pohtia ja sopia yhdessä kuinka asiassa edetään.

Tiukulassa (Helsinki) toimivien terapeuttien yhteystiedot:

Said Amrane
Musiikkiterapeutti (Huk 1997) ja psykoterapeutti (ET 2009).
Lapset ja nuoret 6-25v. Sopimus Kelan (harkinnanvarainen sekä vaikeavammaisen kuntoutus) sekä HUS-kuntayhtymän kanssa yksilömusiikkiterapiasta. Psykodynaaminen suuntautuminen. Mahdollisuus myös vanhempainohjaukseen sekä työnohjaukseen.
Lähetä sähköpostia

Johanna Blåfield
Theraplay-terapeutti, psykologi, perheterapeutti.
Lapsen ja vanhemman välistä kiintymyssuhdetta vahvistavat vuorovaikutukselliset terapiajaksot.
Lähetä sähköpostia

Pasi Harimaa
Psyk.sair.hoitaja, Psykoterapeutti/ Perheterapeutti, ET,(lapset,nuoret, vanhemmat, vanhempainohjaus, parit, työnohjaus)TEO/ Kela. Työparina perheterapiassa Anssi Puolanne.
Puh. 0440 832642
Lähetä sähköpostia

Pepita Hänninen
Psykologi, Nuorisopsykoterapeutti (ET), (Valvira, Kela, HUS-psykoterapiasopimus). Konsultaatio, työnohjaus, vanhempainohjaus, lapset, nuoret, aikuiset, työryhmät.
Puh.0505446014
Lähetä sähköpostia

Päivi Jordan-Kilkki
Musiikkiterapeutti (MuM), psykoterapeutti, perheterapeutti (ET), työnohjaaja. Lapset, nuoret, perheet, vanhemmat / vanhempainohjaus, työnohjaus. Sopimus Kelan (harkinnanvarainen sekä vaikeavammaisen kuntoutus) sekä HUS-kuntayhtymän kanssa musiikkiterapiasta.
Puh. 041 455 9319
Lähetä sähköpostia

Seija Karppinen
Nuorisopsykoterapeutti (ET), työnohjaaja, psykologi TEO/ Kela (lapset, nuoret, vanhemmat)
Puh. 040 500 3395
Lähetä sähköpostia

Pirjo Kiiskinen
ET-perheterapeutti, psykoterapeutti (Valvira 2006), Kelapätevyys 16-25 vuotiaat ja heidän vanhempansa, työnohjaaja (2008),perhearviointikoulutus (2010). Perheterapiaa, perhearviointia, työnohjausta. Pitkä lastensuojelutyökokemus ja kokemusta työskentelystä erilaisten perheiden kanssa.
Puh. 040 5736314
Lähetä sähköpostia

Merina Laesvuori
psyk.sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, psykoterapeutti ET, Valvira- ja Kela-kelpoisuus, nuorten 16-25v psykoterapiat ja vanhempien ohjaus.
p. 050-3315807
Lähetä sähköpostia

Kaj Lindfors
Erikoispsykologi, psykoterapeutti, integratiivinen psykoterapia (YET), Valvira/KELA (nuoret, aikuiset). Työskentelykielet: suomi, englanti.
Puh. 040 4156508
Lähetä sähköpostia
Kotisivu: www.kajlindfors.fi

Tuuli Martikainen
psykologi, psykoterapeutti, perheterapeutti ET ja lastenpsykoterapeutti ET, Valvira.
Pitkä kokemus lastenpsykiatrisesta työstä, myös adoptioasioissa. Lastenpsykoterapiat (psykodynaaminen) ja vanhempainohjanta.
Puh. 044 087 6874
Lähetä sähköpostia

Riikka Nurmento
psykologi, psykoterapeutti YET, Valvira/KELA (nuoret, aikuiset), pitkä kokemus lastenpsykiatrisesta työstä, vanhempien ohjaus ja tukeminen, erityisesti sijais- ja adoptioperheet
puh: 050 3078290
Lähetä sähköpostia

Anssi Puolanne
Psyk.sair.hoitaja, Psykoterapeutti/ Perheterapeutti, ET, (lapset, nuoret, vanhemmat, vanhempainohjaus, parit, työnohjaus)TEO/ Kela Työparina perheterapiassa Pasi Harimaa.
Puh. 050 5551729
Lähetä sähköpostia

Janna Rantala
lastenpsykiatrian erikoislääkäri (KELA),  perheterapeutti (ET, Valvira, HUS-psykoterapiasopimus).  Vauvojen ja lasten psyykkisen kehityksen tai käytöksen pulmat, perheen vuorovaikutuksen ongelmat, lapsi-vanhempisuhteet (myös sijais- ja adoptioperheet). Lapsen terapian vanhempainohjaus. Työnohjaus.
p. 040 17 33 757
Lähetä sähköpostia
www.jannarantala.fi

Pirjo-Elina Seimola
Psykoterapeutti ET/ Psykiatrinen sairaanhoitaja/ Työnohjaaja/ TEO/ KELA
nuoret, aikuiset, psykodynaaminen fokusoitu lyhytpsykoterapia, vanhempain ohjaus, työnohjaus, työpari ryhmissä Risto Lunkka
Puh 050 3002563

Kaisa Tervonen-Arnkil
Psykoterapeutti (ET), työnohjaaja, psykologi, TEO/ Kela (nuoret, aikuiset, adoptoidut)
Puh. 040 706 8056

Annikki Welling
Kuvataideterapeutti (VET) Valvira/ Kela, sosiaalityöntekijä (lapset, vanhempainohjanta ja työohjaus)
Puh. 041 455 2951
Lähetä sähköpostia

Taina Välitalo
Perheterapeutti, psykoterapeutti (perheet, lasten ja nuorten vanhemmat, yksilökeskeinen perheterapia, työnohjaus), TEO/ Kela
Puh. 050 079 1915
Lähetä sähköpostia

Oulussa toimivien terapeuttien yhteystiedot:

Anne Anttila
Sairaanhoitaja, kognitiivinen psykoterapeutti, kelapätevyys
Puh. 040 550 7683
Lähetä sähköpostia

Seija Matinlassi-Röntynen
psykoterapeutti/perhe- pariterapeutti (ET), Valvira/Kela, sosiaalityöntekijä. Lapsiperheet, erityisesti sijais- ja adoptioperheet, parit, vanhempainohjaus ja tukeminen.
Puh. 050 -3200 136.
Lähetä sähköpostia