Terapiassa lapsi ja aikuinen kohtaavat ja jakavat pahan olon ja huolet yhdessä terapeutin kanssa. Osa lapsista ja aikuisista tarvitsee yksilöllistä kuntouttavaa hoitoa, toisille perhe- tai ryhmäterapia sopii paremmin. Terapeuttisen tuen tarve on hyvä arvioida asiantuntijoiden kanssa ja heidän kauttaan voi saada tarvittavat ohjeet käytännön asioihin (lausunnot, maksut ym). Terapia voi olla avuksi, kun ahdistavat tuntemukset, järkyttävät kokemukset tai oireilu vievät paljon ajatuksia ja voimavaroja. Ne saattavat haitata arkipäivän elämää, estää kehitystä tai vaikeuttaa oppimista. Tiukula – Pelastakaa Lapset -talo Helsingissä tarjoaa musiikki- ja perheterapiaa lapsille, nuorille ja vanhemmille. Oulussa terapiatoiminta käynnistyi keväällä 2010.

Vastuuhenkilöinä terapiapalveluissa ovat Pelastakaa Lasten ylilääkäri Kirsi Kettunen, palvelutoiminnan johtaja Anu Lehto ja kehittämispäällikkö Kaisa Tervonen-Arnkil.

Lisätietoja terapiapalveluista:

Kaisa Tervonen-Arnkil
puh. 040 709 1998
kaisa.tervonen-arnkil@pelastakaalapset.fi

Katso terapeuttien yhteystiedot oheisesta terapeuttilistasta

Kun etsit terapeuttia toimi näin: Alla olevasta listasta löydät musiikki-, perhe- ja psykoterapeuttiemme yhteystiedot. He kaikki ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia ja toimivat joko Pelastakaa Lasten tiloissa Helsingissä, os. Koskelantie 38 (Käpylä) tai Oulussa Pohjois-Suomen aluetoimiston tiloissa os. Isokatu 47.

Ota suoraan yhteys terapeuttiin. Terapeutin kanssa voit pohtia ja sopia yhdessä kuinka asiassa edetään.

Tiukulassa (Helsinki) toimivien terapeuttien yhteystiedot:

Said Amrane
Musiikkiterapeutti (Master of Arts), psykoterapeutti (ET), kouluttajapsykoterapeutin pätevyys musiikkipsykoterapiassa.
Kelan sopimus kuntoutuspsykoterapiasta (musiikkiterapia 16-25v ja psykoterapia 16-67v) sekä vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta (musiikki- ja psykoterapia alle 65v). HUS-kuntayhtymän kautta yksilömusiikkiterapiaa lapsille ja nuorille. Psykodynaaminen suuntautuminen. Mahdollisuus myös vanhempainohjaukseen sekä työnohjaukseen.
Lähetä sähköpostia

Päivi Jordan-Kilkki
Musiikkiterapeutti (MuM), perheterapeutti (ET), kouluttajapsykoterapeutti (ent. VET), työnohjaaja. Lapset, nuoret, perheet, vanhemmat / vanhempainohjaus, työnohjaus. Sopimus Kelan (harkinnanvarainen sekä vaikeavammaisen kuntoutus) sekä HUS-kuntayhtymän kanssa musiikki- ja perheterapiasta.
Puh. 041 455 9319
Lähetä sähköpostia

Pirjo Niemi-Järvinen
ET-perheterapeutti, psykoterapeutti (Valvira 2006), Kelapätevyys 16-25 vuotiaat ja heidän vanhempansa, työnohjaaja (2008), perhearviointikoulutus (2010). Perheterapiaa, perhearviointia, työnohjausta. Pitkä lastensuojelutyökokemus ja kokemusta työskentelystä erilaisten perheiden kanssa.
Puh. 040 5736314
Lähetä sähköpostia

Tuuli Martikainen
psykologi, psykoterapeutti, perheterapeutti ET ja lastenpsykoterapeutti ET, Valvira.
Pitkä kokemus lastenpsykiatrisesta työstä, myös adoptioasioissa. Lastenpsykoterapiat (psykodynaaminen) ja vanhempainohjanta.
Puh. 044 087 6874
Lähetä sähköpostia

Taina Välitalo
Perheterapeutti, psykoterapeutti (perheet, lasten ja nuorten vanhemmat, yksilökeskeinen perheterapia, työnohjaus), TEO/ Kela, paripsykoterapeutti, Kela
Puh. 050 079 1915
Lähetä sähköpostia

Oulussa toimivien terapeuttien yhteystiedot:

Anne Anttila
Sairaanhoitaja, kognitiivinen psykoterapeutti, kelapätevyys
Puh. 040 550 7683
Lähetä sähköpostia