Ankara kuivuus uhkaa 26,5 miljoonaa lasta itäisessä ja eteläisessä Afrikassa

Ankara kuivuus uhkaa 26,5 miljoonaa lasta itäisessä ja eteläisessä Afrikassa

Vahvistunut El Niño -ilmiö on aiheuttanut Itä-Afrikassa kaikkien aikojen pahimman kuivuuden. Aliravitsemus, puhtaan veden puute ja taudit uhkaavat nyt 26,5 miljoonan lapsen henkeä kymmenessä itäisen ja eteläisen Afrikan maassa.

“Tulevina kuukausina El Niñon vaikutukset tulevat olemaan kaikkein pahimmat. Sadot tuhoutuvat, perheiltä loppuu toimeentulo ja kodeistaan paenneet lapset jäävät ilman terveydenhoitoa ja perheistään eroon joutuneet lapset ilman turvaa”, sanoo kansainvälisen Pelastakaa Lapset –järjestön aluejohtaja David Wright.

Eteläisen Afrikan kehitysyhteisö, SADC, on tänään julistanut vetoomuksen hätäavun saamiseksi miljoonille ihmisille, jotka kärsivät kuivuudesta ja äärimmäisistä sääolosuhteista.

“Eteläisen Afrikan maiden hallitukset ja yhteistyökumppanit ovat tehneet aktiivisesti töitä El Nino –ilmiön vaikutusten lieventämiseksi jo vuodesta 2015. Kriisin laajuus ja vakavuus koettelevat kuitenkin ankarasti yhteisöjen ja hallitusten resursseja ja kykyä hallita tilannetta. Vuosikymmenten kehitystyön tulokset ovat nyt vaarassa tuhoutua”, sanoo Wright.

“Tämänpäiväinen alueellinen vetoomus humanitaarisen avun saamiseksi kertoo, että rahoittajien, alueen hallitusten ja humanitaarisen yhteisön on toimittava paljon nopeammin pelastaakseen lapsia ja perheitä. Meidän kaikkien on tehtävä enemmän ja mahdollisimman nopeasti.”

“Suurin huolenaihe on vesivarojen ehtyminen. Monien terveyskeskusten ja koulujen toiminta on vaarassa loppua puuttuvan veden ja heikon sanitaatiotilanteen vuoksi. Lastensuojelulle tuo lisää haasteita se, että perheet liikkuvat jatkuvasti toivoen löytävänsä jostakin vettä, ruokaa ja työtä itselleen ja laidunmaata kotieläimilleen”.

Pelastakaa Lapset vetoaa avunantajiin ja eteläisen Afrikan hallituksiin, jotta nämä toimisivat yhteistyössä vastaten nopeasti ja avokätisesti SADCn vetoomukseen kriisin leviämisen estämiseksi.

Auta kuivuudesta kärsiviä lapsia

Tee verkkolahjoitus: www.pelastakaalapset.fi/lahjoita (valitse lahjoituskohteeksi Itä-Afrikan kuivuus)

Soita lahjoituspuhelimeen 0600 03325 (20,11 € + pvm)

Tekstaa LAPSELLE20 numeroon 16499 (viestin hinta 20 €)

Tee lahjoitus keräystilille: FI64 1017 3000 2107 27 (viestiksi Itä-Afrikan kuivuus)