Kristianin tarina

Kristianin tarina

Rovaniemeläinen Kristian opiskelee lukion toisella luokalla. Hän on myös aktiivinen kilpahiihtäjä. Lukiolaisen urheilu-unelmia varjostaa äidin vakava sairaus ja perheen taloudellinen epävakaus. Kristian sai Pelastakaa Lasten oppikirja- ja harrastustukea, joka on mahdollistanut vähävaraisen perheen pojalle lukio-opinnot ja hiihtoharrastuksen.

“Halusin opiskelemaan lukioon, koska peruskouluni keskiarvo oli hyvä ja yo-tutkinnon avulla voin edetä haluamaani jatko-opintoihin. Vaikka lukio on periaatteessa maksuton, lukiossa opiskelu tuo kustannuksia – kirjat, tietokone, laskin ja muut tarvikkeet ova omakustanteisia. Varakkaammilla perheillä on mahdollista ostaa lapsille uudet kirjat, kun taas osa perheistä joutuu tyytymään käytettyihin kirjoihin. Tämä vaikuttaa suoraan myös opiskelumotivaatioon. Kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta jatkaa lukioon perheensä varattomuuden vuoksi. En ymmärrä, miksi oppikirjat täytyy uusia jopa parin vuoden välein.

Asun äitini kanssa kahdestaan. Äitini sairastuttua perheemme taloudellinen tilanne heikkeni eikä hänellä ollut enää mahdollisuutta kustantaa opiskeluani tai hiihtoharrastustani. Kuulimme Eväitä Elämään -ohjelmasta ja otimme yhteyttä Pelastakaa Lapset Kemijärven toimipisteeseen kertoaksemme tilanteestamme.

Pelastakaa Lapset auttoivat meitä todella kiitettävästi niin opiskelu- kuin harrastusmenoissa. Olen todella kiitollinen saamastani tuesta. Ilman tätä taloudellista apua en olisi voinut jatkaa jo 5-vuotiaasta saakka elämääni kuulunutta kilpahiihtoharrastusta.”

Kristian