Hei ja tervetuloa Suvilinnan lasten ja nuorten sivuille! Sinua voi mietityttää moni asia meihin liittyen. Alla hieman tietoa siitä miksi meille tullaan, mitä Suvilinnassa tehdään ja millainen paikka Suvilinna on.

Miksi lapsi tulee Suvilinnaan?

Lapsi ei syystä tai toisesta voi asua omassa kodissaan vanhempiensa kanssa.

Usein lapsen arki on ollut epäsäännöllistä, arvaamatonta ja turvatonta. Suvilinnassa huolehditaan lapsen arjen perustarpeista, esimerkiksi säännöllisistä ruokailuista ja riittävästä unesta.

Suvilinna pystyy turvaamaan vakaan ja pitkäaikaisen sijaishuoltopaikan tarvittaessa nuoren itsenäistymiseen saakka.

Millainen paikka Suvilinna on?

Suvilinnassa asutaan isossa omakotitalossa, jossa kaikille lapsille on omat huoneet. Lapsi saa muuttaessaan suunnitella oman huoneensa sisustusta ja tuoda mukanaan hänelle tärkeitä asioita ja tavaroita. Suvilinnassa on myös avarat yhteiset tilat, sekä sauna ja kylpytilat. Erilaiset harrastetilat mahdollistavat mm. pienet verstas- ja askartelutyöt sekä musiikin harrastamisen.

Suvilinnan lastenkodin hoito ja kasvatus perustuu arkiseen huolenpitoon. Työn perusta on lasten fyysisten, psyykkisten ja sosiaalisten perustarpeiden tyydyttäminen. Henkilökunta elää Suvilinnassa lasten arkea heidän kanssaan, heidän kodissaan. Suvilinnassa lapsi saa kokea olevansa turvassa luotettavien aikuisten kanssa.

Tavoitteena on, että Suvilinnasta kotiutuva tai itsenäistyvä lapsi/nuori omaa vahvan itsetunnon ja luottavaisen asenteen elämään.

“Suvilinnassa on ihan kivaa. Saa käydä uimassa ja olla aika vapaasti. Ohjaajat ovat rentoja ja hauskoja.” – Lapsi 14 v

Mitä Suvilinnassa tehdään?

Suvilinna sijaitsee kauniissa ympäristössä meren rannalla, missä lapset saavat nauttia uimisesta ja ulkoilusta ympäri vuoden. Aktiiviset ja työhönsä sitoutuneet ohjaajat tukevat lapsia harrastamaan ja suunnittelevat erilaisia retkiä ja tekemisiä yhdessä lasten kanssa.

Ikätason mukaisesti lapset hoitavat asioitaan ensin ohjaajan kanssa yhdessä ja iän karttuessa yhä itsenäisemmin. Jokaiselle lapselle nimetään kaksi omahoitajaa, jotka ovat hänen omia aikuisiaan koko sijoituksen ajan. Omahoitajat huolehtivat arjessa siitä, että lapsen hoito ja kasvatus Suvilinnassa toteutuu lapsen tarpeiden ja toiveiden sekä yhdessä sovittujen tavoitteiden mukaisesti. Säännöllisillä omahoitajatunneilla käsitellään lapsen elämän tärkeitä asioita. Avoin vuorovaikutus, ennustettava arki ja jatkuvuus luovat turvaa.

Lapsen vanhemmat ja läheiset voivat vierailla ja tarvittaessa yöpyä Suvilinnassa.