Tilat ja ympäristö

Tilat ja ympäristö

Ritvalan yli 400 neliön kolmikerroksinen kiinteistö tarjoaa kodinomaisen ja monipuolisen sijaishuoltopaikan seitsemälle 6-18-vuotiaalle lapselle. Jokaiselle lapselle on oma asuinhuone, jonka lapsi saa sisustaa haluamallaan tavalla. Ritvalassa on askarteluhuone, biljardihuone, keittiö ja ruokailutilat, olohuone, lastenpäädyn oleskelutilat ja kodinhoitohuone sekä toimistotilat. Alakerrassamme on isot sauna- ja suihkutilat sekä verstas, jossa pääsee nikkaroimaan halutessaan.

Suurelta tontiltamme löytyy autotallirakennus, jossa pääsee huoltamaan mopoja ja polkupyöriä. Pihallamme on nuotiopaikka ja trampoliini ja rannassa pääsee pelaamaan jalkapalloa. Oma rantamme rantasaunoineen tarjoaa mahtavat puitteet saunomiseen, uimiseen ja kalastukseen. Puutarhanhoito tuo mieluisaa ajanvietettä kesäaikaan.

Ritvalan alakerrasta löytyy erillinen itsenäistymisasunto, jossa täysi-ikää lähestyvä nuori pääsee harjoittelemaan itsenäisen asumisen taitoja turvallisesti, avun ja tuen ollessa lähellä. Itsenäistymisasunto on kaksio, johon kuuluu oma sisäänkäynti, keittiö, olohuone, makuuhuone, vaatehuone ja kylpyhuone.

Asikkalan kunta tarjoaa hyvät puitteet Ritvalan lasten koulunkäynnille. Anianpellon alakoululla ovat peruskoulun ykkös- ja kakkosluokat. Matkaa koululle on neljä kilometriä. Koululle on koulukuljetus; Ritvalan alakoululaiset kulkevat koulumatkat taksilla. Koulussa on järjestetty erillinen pienryhmäopetus.

Vääksyn Aurinkovuoren koululla on luokat kolmannesta kuudenteen. Matkaa Aurinkovuoren koululle on Ritvalasta 1,5 km. Vääksyn Yhteiskoululla toimii yläkoulu, alakoulun välittömässä läheisyydessä. Alakoululla ja yläkoululla on erilliset pienryhmät. Lukio toimii Vääksyn Yhteiskoulun yhteydessä.

Muut lähimmät jatko-opintopaikat sijaitsevat Lahdessa, jonne kulkee julkinen liikenne aivan Ritvalan lastenkodin läheltä. Ritvalalla on toimiva yhteistyö Päijät-Hämeen keskussairaalan lasten- ja nuortenpsykiatrian kanssa.