Tilat ja ympäristö

Tilat ja ympäristö

Raunilan lastenkoti sijaitsee noin 3 km:n päässä Jyväskylän keskustasta rauhallisella Lohikosken omakotitaloalueella.

Kaksikerroksisessa omakotitalossa on runsaasti yhteistä tilaa. Yläkerrasta löytyvät iso olohuone, keittiö ja ruokailutila, yhdistetty tv- ja palaverihuone, saunatilat  ja  takkahuone, missä on lasten käytössä oleva tietokone.  Toimistotilat ovat myös talon yläkerrassa.

Alakerrassa on pienempi tv-huone,  pari harrastetilaa ja kodinhoitohuone.

Jokaiselle lapselle oma huone joko talon ala-tai yläkerroksessa.  Huoneet ovat kalustettuja, mutta lapset saavat sisustaa oman huoneensa makunsa mukaan mieleisekseen.

Isolla takapihalla voi kesällä grillata, hyppiä trampoliinilla, pelailla pihapelejä mölkystä sulkapalloon ja koripalloon, keräillä omenoita ja talvella vaikka rakentaa lumiukon.

Naapurikiinteistössä on asumisharjoitteluyksiö, missä lähellä itsenäistymisikää olevat nuoret pääsevät harjoittelemaan itsenäisempää elämää turvallisesti ennen siirtymistään jälkihuoltoon tai kokonaan itsenäiseen elämään.

Raunilan naapurissa Lohikosken alakoulu. Yläkoulu sijaitsee muutaman kilometrin päässä. Näiden lisäksi meillä on loistavat ulkoilumahdollisuudet Palokka- ja Tuomijärvien kauniissa maisemissa.  Lähimmälle uimarannalle on alle kilometrin matka, skeittipuisto on naapurissa, alakoulun pihassa valaistu luistelukenttä ja -kaukalo talvisin, K-kaupalle 450 m matka, Sepän kauppakeskukseen 2 km matka ja muutkin palvelut aivan hollilla.

Raunilan sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta. Loistavien pyöräteiden ansiosta pyörällä matkaan keskustaan menee noin 15 minuuttia, mutta aivan läheltä kulkevat mm. bussit numero 27, 28, 36, 12, ja 41.