Tilat ja ympäristö

Tilat ja ympäristö

Pärske sijaitsee Vantaanlaaksossa, rauhallisella pientaloalueella, Länsi-Vantaalla. Pärske on vaaleansininen iso omakotitalo, joka on rakennettu vuonna 2004 varta vasten lastensuojelulaitokseksi. Pärskeessä jokaisella seitsemällä nuorella on oma huone. Asuinkerroksesta löytyy nuorten huoneiden lisäksi valoisa olohuone, tietokonenurkkaus, ruokailutila sekä keittiö. Alakerrasta löytyy lisää oleskelutilaa takkahuoneen ja konsolipelaamisen muodossa. Alakerrasta sijaitsee myös neuvotteluhuone sekä kodinhoitohuone. Jokaisella nuorella on mahdollisuus vaikuttaa oman huoneensa sekä yhteisten tilojen viihtyisäksi tekemiseen.

Pärskeessä yhteisten tilojen ja ympäristön hoito kuuluvat kaikkien vastuulle. Sekä nuoret että aikuiset osallistuvat siivoukseen, nurmikon leikkaamiseen, lumen luontiin, kierrätykseen ja muihin ympäristöstä huolehtimiseen liittyviin askareisiin. Pärskeen pihassa on mahdollisuus skeittaamiseen, sählyn ja koripallon sekä muiden ulkopelien pelaamiseen. Kesäaikaan grillataan ja syödään sään salliessa omassa pihassa.

Pärskeestä on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuyhteyksillä ympäri pääkaupunkiseutua. Pääkaupunkiseudun harrastusmahdollisuudet sekä erilaiset terveydenhoitopalvelut ovat helposti saavutettavissa Pärskeestä käsin. Lähistöllä on kauppa ja hyviä ulkoilumahdollisuuksia. Uimahalli ja urheilukentät löytyvät parin kilometrin säteellä, Vetokankaan uimaranta on n. puolentoista kilometrin päässä. Vantaanlaakson ja Martinlaakson juna-asemille on matkaa n. 1,5 km. Hämeenlinnanväylän ja Vanhan Nurmijärventien bussit pysähtyvät lähellä.

Kuva: Jussi Helttunen