Tilat ja ympäristö

Tilat ja ympäristö

Erityislastenkotimme sijaitsee Vantaanlaaksossa rauhallisella ja kauniilla omakotitaloalueella Viiripolku 1:ssä. Ympäristössämme on kauniit ulkoilumaastot ja lähellä on mukavia uima- ja kalastuspaikkoja sekä leikki- ja urheilupuistoja.

Tontilla on lisäksi erityislastenkoti Pärske, jonka kanssa tehdään aktiivisesti yhteistyötä. Talon rakennusvuosi on 2009, jota lämmitetään kaukolämmöllä. Kiinteistö on kaksikerroksinen rakennus, jossa on n. 550 neliötä.

Lasten huoneet sijaitsevat ylimmässä kerroksessa. Kaikilla lapsilla on omat huoneet, jotka he sisustavat omaohjaajien avustuksella. Lapsilla on yhteisiä WC- / kylpyhuoneita useita. Huoneita ei käytetä muuhun tarkoitukseen, ainoastaan omaisten ja läheisten tarvittavaan yöpymiseen. Ohjaajat opastavat ja auttavat hygieenisessä siivoamisessa ja pyykinpesussa.

Yksikön yleiset tilat ovat kahdessa kerroksessa. Yhteisiä tiloja ovat askartelu-, peli-, harraste-, keittiö- ja pyykkihuone, saunatilat ja verstastila. Henkilökunnalla on käytössään sosiaali-, toimisto- ja neuvottelutiloja.

Kaislalla on piha-alue lasten ja perheiden yhteiseen toimintaan.

Kaislasta on hyvät kulkuyhteydet Vantaan kouluihin. Tikkurilassa sijaitsee lasten psykiatrian poliklinikka, Myyrmäessä nuorten psykiatrian poliklinikka sekä Pasilassa kuntoutus poliklinikka Kupoli. Poliklinikat ovat bussi tai junamatkan päässä erityislastenkodistamme.