Tilat ja ympäristö

Tilat ja ympäristö

Erityislastenkotimme sijaitsee Kauniaisissa rauhallisella ja kauniilla Lippajärveen rajoittuvalla alueella Lippajärventie 1:ssä. Ympäristössämme on kauniit ulkoilumaastot ja lähellä on mukavia uima- ja kalastuspaikkoja sekä leikki- ja urheilupuistoja.  Nuuksion kansallispuiston ulkoilualueet ovat lyhyen ajomatkan päässä.

Kiinteistössä ja tontilla ei ole erityislastenkodin lisäksi muita asuinrakennuksia eikä muuta toimintaa. Talon rakennusvuosi on 2003, jota lämmitetään kaukolämmöllä. Kiinteistö on kaksikerroksinen rakennus, jossa on n. 1400 neliötä.

Lasten huoneet sijaitsevat ylimmässä kerroksessa. Kaikilla lapsilla on omat huoneet, jotka he sisustavat omaohjaajien avustuksella. Lapsilla on omat WC- / kylpyhuoneet. Huoneita ei käytetä muuhun tarkoitukseen, ainoastaan omaisten ja läheisten tarvittavaan yöpymiseen. Ohjaajat opastavat ja auttavat hygieenisessä siivoamisessa ja pyykinpesussa.

Yksikön yleiset tilat ovat kahdessa kerroksessa. Yhteisiä tiloja ovat askartelu-, peli-, harraste-, keittiö- ja pyykkihuoneet sekä alakerran takkahuone, saunatilat, kuntoilu- ja verstastila. Henkilökunnalla on käytössään sosiaali-, toimisto- ja neuvottelutiloja.

Kaislalla on piha-alue lasten ja perheiden yhteiseen toimintaan.

Kaislasta on hyvät kulkuyhteydet Kauniaisten ja Espoon erityiskouluihin sekä Jorvin sairaalakouluun. Leppävaarassa sijaitsevat lasten ja nuorten psykiatriset poliklinikat sekä Pasilan kuntoutus poliklinikka Kupoli on bussi tai junamatkan päässä lastenkodistamme.