Tietoa lapsille ja nuorille

Tietoa lapsille ja nuorille

Tervetuloa Kaislan lasten ja nuorten sivulle! Sinua voi mietityttää moni asia, jos sijoittamistasi harkitaan Kaislaan. Alla tietoa siitä, miksi Kaislaan tullaan, millainen paikka Kaisla on ja mitä siellä tehdään.

Miksi lapsi tulee Kaislaan?

Lapsilla on erilaisia syitä, miksi he tulevat Kaislaan asumaan. Kun sinä ja perheesi tulette Kaislaan tutustumaan, tarkoittaa se sitä, että vanhempasi tarvitsevat apua siihen, että sinulla olisi hyvä olla. Kaislassa ohjaajat auttavat sinua ja vanhempiasi tässä asiassa.

Joskus perheelle tai lapselle tapahtuu asioita, jotka estävät kotona asumisen sekä tekevät surulliseksi, pelokkaaksi tai vihaiseksi. Kaislassa asioista ja tunteista voi puhua sekä yhdessä miettiä, miltä asiat tuntuvat ja mikä auttaisi juuri sinua.

Kaikki lapset ja perheet ovat erilaisia sekä omanlaisiaan. Vanhempasi ja sosiaalityöntekijäsi kanssa tehdään suunnitelmaa siitä, mitä Kaislassa tehdään, kuinka kauan ajatellaan sinun asuvan Kaislassa ja miten sitä arvioidaan.

Millainen paikka Kaisla on?

Kaislassa asutaan isossa 2 kerroksisessa talossa jossa on paljon huoneita, 7 lastenhuonetta, olohuone, keittiö, pelihuone, askarteluhuone, kuntoilu- ja verstashuone, neuvotteluhuone, takkahuone, sauna ja työntekijöiden toimisto.

Kaislassa asuu lisäksesi kuusi muuta lasta. Lisäksi Kaislassa on useita työntekijöitä, joita kutsutaan ohjaajiksi. He ovat paikalla päivällä, illalla ja yöllä.

Kaislassa jokaisella lapsella on oma huone, jossa WC ja kylpyhuone. Oma huoneesi on vain sinua varten, mutta yhteiset tilat ovat kaikkien käytössä.

Kaislassa aikuiset tekevät ruokaa ja huolehtivat yhteistentilojen siisteydestä, lapset huolehtivat omien huoneidensa siisteydestä ja pyykeistään aikuisten avustamana.

Ennen Kaislaan muuttoa tulet mahdollisesti perheesi tai läheistesi kanssa tutustumiskäynnille Kaislaan. Kaislassa pääset ohjaajan kanssa tutustumaan tulevaan huoneeseesi ja muihin yhteisiin tiloihin.

Mitä Kaislassa tehdään?

Kaislassa käydään koulua, harrastetaan, leikitään, ulkoillaan, syödään, nukutaan ja tehdään tavallisia asioita kuten kotonakin. Saat tavata ystäviäsi ja läheisiäsi. He voivat myös tulla Kaislaan käymään.

Sinä ja vanhempasi saatte tukea ja apua sellaisissa asioissa, joita juuri teidän perhe tarvitsee. Kaislassa sinua kuunnellaan ja pääset vaikuttamaan arjen asioihin ja siten omiin tärkeisiin asioihin.

Maanantaisin Kaislassa pidetään yhteisökokous, jossa kaikki lapset ja aikuiset saavat kertoa mitä kuuluu ja esittää toiveita Kaislan arkeen, hankintoihin ja tuleviin toimintoihin.

Kuvia Kaislasta