Tietoa lapsille ja nuorille

Tietoa lapsille ja nuorille

Hei ja tervetuloa Suvikummun lasten ja nuorten sivuille! Sinua voi mietityttää moni asia meihin liittyen. Alla hieman tietoa siitä miksi perheet tulevat Suvikumpuun, mitä Suvikummussa tehdään ja millainen paikka Suvikumpu on.

Miksi Suvikumpuun tullaan?

Perheet tulevat Suvikumpuun monenlaisista syistä. Vanhemmilla voi olla pulmia kahdenkeskisissä suhteissaan, jotka vaikuttavat arkeen ja perheen ilmapiiriin. Jotkut vanhemmat tarvitsevat apua perheen sääntöjen ja toimintatapojen miettimisessä ja noudattamisessa. Joitakin perheitä vauvan syntymä pohdituttaa ja apua kaivataan vauvan perushoitoon ja huolenpitoon. Lapsiperheen arki on joskus mutkikasta ja Suvikummussa autetaan sen ongelmissa.

Mitä Suvikummussa tehdään?

Suvikummussa lapset saavat olla lapsia ja lasten tarpeet huomioidaan ensisijaisina. Lapsille on omia tuokioita ohjaajien kanssa ja heitä kuullaan kaikissa heitä koskevissa asioissa. Suvikummussa tehdään samoja tavallisia asioita kuin kotonakin: syödään, nukutaan, ulkoillaan ja leikitään. Käydään koulussa tai päiväkodissa ja kavereita voi halutessaan kutsua Suvikumpuun. Pihalta löytyy leikkivälineitä ja -paikkoja ja kesällä pääsee uimaan omalta laiturilta. Kerran viikossa Suvikumpu käy lähellä olevassa liikuntasalissa.

Kerran viikossa Suvikummussa on yhteinen ruokailu, ilta- ja välipala sekä yhteisökokous, jossa kaikki saavat kertoa kuulumiset ja toiveet yhteiseksi toiminnaksi ja ruoaksi. Lauantain toimintapäivänä on mahdollista tehdä erilaisia retkiä, osallistua joihinkin yhteisötapahtumiin tai askarrella, pelata ja ulkoilla vuodenaikojen mukaan.

Millainen paikka Suvikumpu on?

Suvikumpu on rivitalo, jossa asuu 5 perhettä. Jokainen perhe saa oman asunnon ja ainakin isommille lapsille on oma huone. Perheen ruokailut ja muut toiminnot tapahtuvat pääsääntöisesti omassa asunnossa. Omia tärkeitä tavaroita ja leluja voi ottaa mukaan.

” Mukavaa leikkiä teidän kanssa. Teette mukavia juttuja”. (lapsi 7-v)

”Kivaa, täällä on puistoja ja leikkipaikkoja”. (lapsi 4-v)